Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hradec se vrátil do čela, Žižkov předvedl velký obrat

Praha – Pouze dva dny vydržely na čele druhé fotbalové ligy České Budějovice. Na prvním místě je vystřídal Hradec Králové, který doma porazil 4:2 Vlašim a před Dynamem má náskok dvou bodů. Stejnou ztrátu má i Táborsko, které pouze remizovalo se Zlínem 1:1. V boji o postup do první ligy zůstává i čtvrtý Žizkov, jenž předvedl velký obrat a porazil Vltavín 3:2.

Hradec se proti Vlašimi dostal do rychlého vedení, když penaltu proměnil Dvořák. Hosté poté dvěmi góly Matějky vývoj utkání otočili, ale votroci po změně stran skóre otočil na svou stranu brankami Rolka, Zeleného a Čermáka. Pomohlo mu i to, že hosté hráli od 57. minuty bez vyloučeného Vebra.

Budějovický Kalod mohl proti Pardubicím skórovat už po osmi minutách hry, ale trefil břevno. Ve 24. minutě na druhé straně chyboval v rozehrávce Deli a do úniku se dostal Fikejz, jenže domácího brankáře Křížka nepřekonal. Jihočeši měli převahu, ale gól dali až po změně stran. V první minutě druhého poločasu poslal Benát míč do vápna Kalodovi, ten se zbavil obránce a levačkou překonal Shejbala.

Dynamo si pak hlídalo těsné vedení a nesebralo mu ho ani podklouznutí Deliho ve vápně, nebezpečí včas zažehnal jeho spoluhráč z obranné čtveřice Machovec. Pardubice se ani v závěru nedostaly do souvislého tlaku.

Zlín začal lépe a už v 16. minutě šel do vedení, když se po rohovém kopu prosadil útočník Železník. Domácí rychle odpověděli a po sedmi minutách vyrovnali díky slovenskému obránci Mrázovi. Táborsko mělo hlavně ve druhém poločase převahu, ale ve velkých šancích neuspělo. Jednou brankáře Dostála zachránila i tyč. Svěřenci trenéra Petra Frňky tak doma zaváhali poprvé od loňského srpna, kdy hráli 0:0 s Mostem. 

Žižkov se drží v boji o postup

Šanci na postup do první ligy si stále drží Žižkov, který po velkém obratu vyhrál doma s Vltavínem 3:2 a na první dvě místa ztrácí ze čtvrté pozice šest bodů.

Žižkov potřeboval doma bodovat naplno, ale v první půli byl lepší Vltavín. V 18. minutě fauloval Štochl ve vápně a hosté kopali penaltu. Michal Pávek poslal brankáře Holého na druhou stranu a otevřel skóre. Domácí pak nevyužili dvě dobré šance, zato Vltavín před pauzou zvýšil, když se hlavou prosadil Očovan.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání druhé ligy České Budějovice - Pardubice

V úvodu druhé půle podržel Žižkov brankář Holý a dal domácím šanci na obrat. Nejprve v 76. minutě snížil Vukadinovič, o dvě minuty později Marešovu střelu do břevna dorazil střídající Koukal a tři minuty před koncem rozhodl Voltr hlavičkou v pádu.

Po dvou porážkách naplno bodovali i fotbalisté Ústí nad Labem, kteří doma porazili nováčka Frýdek-Místek 2:1. Ústí otevřelo skóre v desáté minutě zásluhou Veverky. Na jeho trefu odpověděl ve 22. minutě Staško teprve druhým jarním gólem Frýdku. Po břevnu hostujícího Literáka vrátil Armě těsně před pauzou vedení Smola. Frýdek zůstává čtrnáctý, od sestupového pásma ho však dělí devět bodů.

První jarní výhru si připsali poslední Bohemians Praha, když vyhráli 3:2 ve Varnsdorfu. Dvěma góly se o to zasloužil střídající Sloboda. Jelikož však v předchozích osmi zápasech získali jediný bod, zůstávají hráči ze Střížkova stejně jako Vltavín ve velkém ohrožení sestupem s devítibodovou ztrátou na záchranu.

Most prohrál i čtvrté utkání pod vedením trenéra Víta Raszyka, tentokrát v Sokolově 1:3. Úvodní gól dal ve 32. minutě domácí kapitán Čada, jeho spoluhráč Hofmann na začátku druhé půle neproměnil penaltu. Na to Most v 55. minutě zareagoval vyrovnáním Jiřího Procházky, ale víc už nepředvedl. Sokolovu vrátil vedení Glaser a v 73. minutě z druhého pokutového kopu utkání uspěl střídající Šamánek.

Fotbalová národní liga – 25. kolo:

Hradec Králové - Vlašim 4:2 (1:2)

Branky: 2. Dvořák z pen., 48. Rolko, 57. Zelený, 65. Čermák - 35. a 42. Matějka. Rozhodčí: Pechanec - Pochylý, Machálek. ŽK: Janoušek - Průcha. ČK: 57. Vebr (Vlašim). Diváci: 1 862.

České Budějovice – Pardubice 1:0 (0:0)

Branka: 46. Kalod. Rozhodčí: Příhoda T. Kovařík, Vysloužil. ŽK: Benát Němeček. Diváci: 2 364.

Ústí nad Labem – Frýdek-Místek 2:1 (2:1)

Branky: 10. Veverka, 45. Smola – 22. Staško. Rozhodčí: Orel – Jiřík, Vaňkát. ŽK: Martykán (Ústí). Diváci: 310.

Táborsko - Zlín 1:1 (1:1)

Branky: 23. Mráz - 16. Železník. Rozhodčí: Ardeleánu - Kubr, Zeman. ŽK: Džafič, Šimák - Benčík. Diváci: 914.

Viktoria Žižkov - Vltavín 3:2 (0:2)

Branky: 76. Vukadinovič, 78. Koukal, 87. Voltr - 18. M. Pávek z pen., 42. Očovan. Rozhodčí: Marek - Filípek, Hájek. ŽK: Podrazký - Očovan, Valíček, Láncz, Pozníček.

Sokolov – Most 3:1 (1:0)

Branky: 32. Čada, 58. Glaser, 73. Šamánek z pen. – 55. Jiří Procházka. Rozhodčí: Houdek – M. Černý, O. Černý. ŽK: Čada, Hofmann – Vojta, Tomeček. Diváci: 740.

Varnsdorf - Bohemians Praha 2:3 (0:1)

Branky: 71. Halbich, 75. Kouřil - 52. a 86. Sloboda, 20. Rýdel. Rozhodčí: Mikel - Antoníček, Arnošt. ŽK: Kotiš, Halbich - Rýdel, Fikejz. Diváci: 520.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články