Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Hráč, trenér i spolukomentátor Táborský slaví sedmdesátiny

Praha – Devatenáctinásobný reprezentant, dvojnásobný mistr ligy, úspěšný trenér a skoro dvacet let také fotbalový spolukomentátor České televize Vladimír Táborský dnes slaví sedmdesáté narozeniny.

Vladimír Táborský
zdroj: ČT sport

Poprvé za Spartu nastoupil v jedenácti letech a povětšinu kariéry byl letenskému týmu věrný. Titul pro něj vybojoval jako hráč i jako trenér. Ligu dokázal vyhrát i během vojny v Dukle Praha. "Nejvíce mně utkvěl první zájezd se Spartou do jižní Ameriky v roce 1965, kde jsme hráli velký turnaj, na kterém jsme skončili druzí. Byl to nezapomenutelný zážitek," zavzpomínal Táborský.

Trenérské zkušenosti sbíral po boku legendárního trenéra Václava Ježka. A vedle domácí ligy je dokázal uplatnit i při svých angažmá v Řecku.

Už bezmála dvacet let působí jako expert a spolukomentátor fotbalových přenosů České televize. Pro své zasvěcené připomínky a komentáře se stal rychle jednou z nejoblíbenějších fotbalových osobností. "V šedesáti letech jsem si řekl, že už nebudu trénovat. Protože jsem mezi tím chodil komentovat, ta práce mě chytla a bavilo mě to. Prodlužovalo mně to fotbalový život," řekl Táborský.

Je nám líto, video expirovalo.
Vladimír Táborský o své bohaté kariéře
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články