Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Juventus může slavit titul v příštím kole, porazil Sassuolo

Řím – Minimálně o týden budou muset fotbalisté Juventusu odložit oslavy titulu v italské lize. Druhý AS Řím totiž porazil AC Milán 2:0 a díky deváté výhře za sebou nadále drží odstup osmi bodů. Juventus ovšem také bodoval naplno, když otočil stav utkání proti Sassuolu a vyhrál 3:1. Pokud porazí Atalantu anebo Řím nevyhraje v Catanii, může příští pondělí slavit třetí Scudetto v řadě.

Carlos Tévez a Paul Pogba slaví v dresu Juventusu
zdroj: imago sportfotodienst

Sassuolo, které bojuje o záchranu, dostal do vedení už v 9. minutě Simone Zaza. Favorizovaným hostům zajistil vyrovnání deset minut před přestávkou Carlos Tévez, který se 19. gólem v sezoně dotáhl v tabulce střelců na druhé místo. Ve druhém poločase přidal druhý gól Claudio Marchisio, který se trefil krásnou ranou z první v pokutovém území. Skóre pečetil čtvrt hodiny před koncem Fernando Llorente.

Juventus může slavit titul příští týden, pokud vyhraje pondělní utkání s Atalantou nebo pokud AS Řím zaváhá v nedělním duelu s Catanií. Už ve čtvrtek ale turínský velkoklub čeká odveta semifinále Evropské ligy, úvodní duel s Benfikou Lisabon italský tým prohrál 1:2.

Řím ukončil pětizápasovou vítěznou šňůru Milána díky gólům Miralema Pjaniče a Gervinha. Pjanič otevřel skóre dvě minuty před přestávkou po krásném průniku hostující obranou, Gervinho přidal v 65. minutě pojistku po dorážce.

V Boloni padly tři branky a všechny dala Fiorentina, která odskočila Interu na čtyři body a přiblížila se Neapoli. Na třetí příčku zaručující účast v předkole Ligy mistrů však ztrácí tři kola před koncem osm bodů. O dva zásahy Fiorentiny se postaral Kolumbijec Juan Cuadrado.

Turín se udržel v boji o evropské poháry 

Fotbalisté FC Turín porazili v italské lize na domácím hřišti Udine 2:0 a na páté místo zajišťující postup do Evropské ligy ztrácejí pět bodů. Jednadvacátou brankou v sezoně se na tom podílel nejlepší ligový střelec Circo Immobile, jenž v posledních šesti zápasech, do kterých zasáhl, zaznamenal vždy minimálně jednu branku.

Immobile se ale v utkání uvedl jako nahrávač, když po čtvrthodině hry přihrál míč Maročanovi Omaru El Kaddúrímu a ten se střelou na bližší tyč nemýlil. Gólový okamžik Immobileho přišel jedenáct minut po změně stran, kdy střelou podél brankáře skóre uzavřel.

Ve druhém vzájemném duelu se tak zrodil stejný výsledek jako v prosincovém měření sil na hřišti Udine. To počtvrté v řadě ztratilo body a v tabulce je až patnácté.

Italská fotbalová liga - 35. kolo:

AS Řím - AC Milán 2:0 (43. Pjanič, 65. Gervinho), Boloňa - Fiorentina 0:3 (23. a 87. Cuadrado, 34. Iličič), Inter Milán - Neapol 0:0, Hellas Verona - Catania 4:0 (6. a 28. Toni, 45. Marquinho, 74. Gómez), Cagliari - Parma 1:0 (35. Pinilla z pen.), FC Turín - Udine 2:0 (15. El Kaddouri, 56. Immobile), Livorno - Lazio Řím 0:2 (15. Mauri, 51. Candreva z pen.), Sampdoria Janov - Chievo 2:1 (81. Éder, 90.+3 Soriano - 66. Théréau z pen.),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články