Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Souboj o "šest" bodů. Brno hostí v záchranářském duelu Olomouc

Praha – Moravské derby a zároveň záchranářský souboj nabídne dohrávka fotbalové ligy, ve které na sebe narazí Brno a Olomouc. Oba celky se pohybují těsně nad zónou sestupu, a případná výhra by tak pro jednoho z nich měla cenu zlata. Zbrojovku dělí od patnáctého místa jeden a Hanáky dva body. Přímý přenos utkání sledujte od 16:30 na ČT sport nebo na našem webu.

Utkání Brno - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Opět budeme hrát o šest bodů, protože nás čeká další soupeř, který je také v ohrožení sestupem," řekl trenér Olomouce Zdeněk Psotka, kterého před utkáním trápí hlavně výkony na soupeřových hřištích. Venku totiž Sigma vyhrála naposledy v září a v posledních čtyřech zápasech prohrála se skóre 2:13.

Brno na tom není o moc líp, protože v posledních pěti zápasech dalo jen tři branky. "Po Dukle (výhra 2:1) jsme věřili, že se to zlomí, ale ve dvou utkáních jsme dali jen jeden gól. Náš efekt v útočné fázi stále není takový, jaký bychom si představovali," prohlásil na klubovém webu trenér Václav Kotal.

Před utkáním s Olomoucí trenér Zbrojovky řeší otazník i na opačném konci hřiště. Kotal zvažuje, že proti Sigmě místo Václava Hladkého pošle do branky Martina Doležala. "Vycházíme z momentální situace i z toho, co sami hráči cítí. Ještě to ale není stoprocentní, do pondělí se toho může mnoho změnit," uvedl.

Brno čeká první ze tří zápasů v jednom týdnu. Tři dny po Olomouci nastoupí v úvodním semifinále poháru proti Plzni a v neděli se představí v Teplicích. "To neřeším. Prioritou je pro nás liga, na tu se musíme maximálně soustředit. Chceme získat tři body, pak můžeme myslet na pohár," dodal Kotal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články