Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Naděje Manchesteru trvala jen několik vteřin, po výhře postupuje Bayern

Mnichov – Senzace se nekonala. Manchester United se sice v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů na Bayernu dostal na vedení, jenže obhájce trofeje poté předvedl velký obrat a vyhrál jasně 3:1. Mnichované tak postoupili mezi nejlepší čtyři a stále si drží naději jako první celek obhájit triumf v milionářské soutěži.

Slavící hráči Bayernu Mnichov v zápase s Manchesterem United
zdroj: ČTK/AP autor: Kerstin Joensson

Manchester do zápasu vstupoval s tím, že jestli chce vůbec uvažovat o šanci na postup, tak po domácí remíze 1:1 musí na hřišti Bayernu vstřelit branku. Zároveň však Rudí ďáblové věděli, že pokud budou proti mnichovskému týmu hrát příliš otevřený fotbal, nedopadne to pro ně moc dobře. A podle toho taky vypadal víceméně celý první poločas.

Manchester hrál v pevném obranném bloku a snažil se přecházet do rychlých brejků. Po jednom takovém se do dobré pozice dostal Rooney, jenže v rozhodující moment prováhal ideální moment pro střelbu a o míč přišel.

Bayern podle očekávání svému soupeři téměř nepůjčoval míč a bušil do zatažené obrany hostů. Problémem však bylo, že favorit nedokázal ve finálové fázi nic vymyslet. Chyběla mu větší dynamičnost, překvapivý nápad, a tak jedinou větší šanci si vytvořil po čtvrt hodině Robben, jehož rána levačkou jen těsně minula tři tyče.

Do druhé půle již hosté nastoupili mnohem odvážněji a v sedmapadesáté minutě se dočkali vytouženého vedení. Valencia zatáhl míč po pravém křídle, nacentroval do vápna, kde si pro míč došel Evra, a nádhernou bombou do šibenice rozveselil všechny fanoušky Manchesteru. Jenže jeho vedení vydrželo jen několik desítek sekund. Po rozehrávce se dostal míč k Ribérymu. Ten posadil míč na hlavu Mandžukiče a útočník Bayernu se nemýlil.

United se o několik minut později mohli vrátit do vedení, když Welbeck našel ve vápně úplně volného Rooneyho. Útočníkovi Manchesteru však střela vůbec nesedla a skončila mimo. A tak znovu udeřilo na druhé straně. Robben ve vápně přízemním centrem netradičně pravačkou našel přesně nohu Müllera, který šikovně předskočil Vidiče a poslal Bayern do vedení.

Ještě hůř bylo pro Manchester v šestasedmdesáté. Robben vzal na polovině hřiště míč, doběhl s ním až k vápnu, kde obešel několik hráčů a tečovanou ranou k tyči zvýšil. Bayern si pak již závěr zápasu pohlídal a může slavit třetí postup v řadě mezi nejlepší čtyři celky Ligy mistrů.

Bayern Mnichov - Manchester United 3:1 (0:0)

Branky: 59. Mandžukič, 68. Müller, 76. Robben - 57. Evra. Rozhodčí: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (všichni Švéd.). ŽK: Rafinha - Vidič, Evra. Diváci: 67 300. První zápas: 1:1, postoupil Bayern.

Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - Robben, Müller (84. Pizarro), Kroos, Götze (65. Rafinha), Ribéry - Mandžukič. Trenér: Guardiola.

Manchester: De Gea - Jones, Smalling, Vidič, Evra - Fletcher (74. Hernández), Carrick - Valencia, Kagawa, Welbeck (81. Januzaj) - Rooney. Trenér: Moyes.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články