Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Boleslav prohrála v Jihlavě a komplikuje si boj o 3. místo

Jihlava - Fotbalisté Mladé Boleslavi poprvé od listopadu v první lize prohráli, když ve 23. kole podlehli Jihlavě na jejím hřišti 1:2. Zakončili tak nevydařený týden, ve kterém vypadli i z Poháru České pošty. Naopak Jihlava už pošesté ze sedmi jarních zápasů bodovala zásluhou gólů Jungra a Harby. Za hosty už jen snižoval Koreš.

Utkání Jihlava - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Mladá Boleslav v předchozích sedmi zápasech pokaždé bodovala, díky čemuž se probojovala až na třetí místo tabulky, tentokráte si však boj o postup do Evropské ligy zkomplikovala. Zatímco její pronásledovatelé Teplice i Liberec bodovaly naplno, ona ztratila a třetí místo drží už jen o bod.

Přitom to byla právě Boleslav, kdo měl první velkou šanci, ale střelce ze čtyř z posledních pěti soutěžních zápasů Boleslavi Ščuka vychytal brankář Hanuš. Středočeši měli více ze hry, ale Vysočina spoléhala na rychlé brejky. Jeden takový mohl do úspěšného konce dotáhnout domácí kapitán Vaculík po přihrávce Harby, ale trefil jen vybíhajícího brankáře Diviše.

Ve 26. minutě měla obrovskou šanci Mladá Boleslav, když domácí Mikula poslal Hanušovi krátkou malou domů, míče se zmocnil jihlavský odchovanec v dresu Středočechů Štohanzl, který šel sám na branku. Rychlý Hanuš mu ale dovolil jen přihrát na Koreše, jehož hlavičku zneškodnil na brankové čáře Mikula, který tak napravil svou chybu.

Místo toho udeřila Jihlava, když Jungr dokázal ve vápně špičkou kopačky přehodit Diviše po přihrávce Vaculíka. Jungr se tak pasoval na muže zápasu, po přestávce se navíc proměnil v nahrávače. Už po pěti minutách posunul míč na volného Harbu, který rovněž jen dloubnul míč přes Diviše a vstřelil svůj 11 ligový gól v tomto soutěžním ročníku.

Po hodině hry vrátil hosty zpátky do hry Koreš, který si hezky zpracoval přihrávku Jarolíma a trefil se přesně k tyči. Jihlava už se ale ubránila a již je téměř zachráněná.

Vysočina Jihlava - FK Mladá Boleslav 2:1 (1:0)

Branka: 33. Jungr, 50. Harba - 61. Koreš. Rozhodčí: Nenadál - Pilný, Pospíšil. ŽK: Jungr, Hanuš - Dosoudil, Štohanzl. Diváků: 3 638.

Jihlava: Hanuš - Mikula, Šourek, Krejčí, Vepřek - Kukol (66. Kosak), Jánoš (75. Karlík), Jungr, Kučera, Vaculík - Harba (89.Přeučil). Trenér: Rada.

Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Bořil - Zahustel (75. Bartl), D. Jarolím, Koreš, Ščuk (64. Magera), Štohanzl (71. Chramosta) - Šultes. Trenér: K. Jarolím.

Petr Rada (trenér Jihlavy): "Samozřejmě za vítězství a tři body jsme velmi rádi. Podle mého je Mladá Boleslav nejtěžší soupeř ze špičky tabulky, se kterým jsme zatím na jaře hráli. Do zápasu jsme přitom nevstoupili stejně aktivně jako v těch předchozích, nastoupili jsme až s příliš velkým respektem k soupeři. Prvních deset minut nám chyběl pohyb. Klíčový moment zápasu byl, když Štohanzl šel sám na Hanuše, ale gólman nás podržel. Hrozně nám pomohlo, že jsme se jako první dostali do vedení. Poté jsme se dostali více do hry, po přestávce jsme vstřelili druhou branku, ale pak jsme opět už po několikáté inkasovali zbytečnou branku, která Boleslav vrátila zpátky do hry."

Karel Jarolím (trenér Mladé Boleslavi): "Zápas zhodnotím velice rychle. Dnes jsme v Jihlavě shořeli na tom, že jsme neproměnili ani ty nejvyloženější šance.
Jihlavu jsme navíc v průběhu prvního poločasu pustili dokonce do vedení. Přitom si myslím, že o výsledku mohlo být rozhodnuto už během první půle, ale bohužel jsme žádnou z našich šancí nezakončili tak, jak jsme si představovali. Druhý zlomový moment utkání přišel ve chvíli, kdy jsme inkasovali druhý gól po naší fatální chybě."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články