Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Baník se nezmátořil ani v Liberci. Po prohře zůstává poslední

Liberec – Čekání fotbalistů Baníku na vítězství v lize se opět prodloužilo. Ostravský celek, který nevyhrál již čtrnáct zápasů v řadě, prohrál na hřišti Liberce 2:3 a zůstává poslední. Naopak Severočeši napravili debakl 0:6 z Plzně a na třetí Mladou Boleslav ztrácí dva body.

Zklamaní fotbalisté Baníku Ostrava
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Liberecký kouč Jaroslav Šilhavý po výprasku v Plzni udělal změnu mezi tyčemi a do branky se místo Slováka Hrošša vrátil Kovář. A tah to byl podařený, protože gólman Slovanu stál hned ve třetí minutě u zrodu první branky domácích. Dlouhým výkopem našel Pavelku a ten umístil míč levou nohou přesně k tyči.

Ostrava se posledního ligového vítězství dočkala v září právě proti Liberci, ale myšlenky na zlomení dlouhé série bez výhry ji musely rychle opustit. Po čtvrthodině prohrávala po libereckém signálu z přímého kopu už o dvě branky. Jarolím, hrající 200. zápas v české nejvyšší soutěži, vysunul Šurala a ten střelou ke vzdálenější tyči zaznamenal svůj patnáctý ligový gól.

Baník se v druhé části první půle oklepal. Snížit mohl po půlhodině Krmenčík, který trefil po centru tyč a pak brankáře Kováře. Kontaktního gólu se hosté dočkali až tři minuty před pauzou, kdy se zblízka prosadil osamocený Kukec. Ostrava venku skórovala po téměř 600 minutách.

Začátek druhého dějství ale Slezané opět nezvládli. Luckassen v 51. minutě poslal střílenou přihrávku na zadní tyč, kam si naběhl Pavelka a poprvé v kariéře dal v jednom ligovém utkání dvě branky.

Hostující celek se však rychle vrátil do hry. Hned za šest minut Štěpán trefil z přímého kopu tyč, z dorážky napálil brankovou konstrukci i Frydrych, ale Baránek už na třetí pokus dostal míč do sítě a snížil. Dal svůj premiérový ligový gól.

Ostrava se snažila zatlačit domácí obranu, v níž místo zraněného kapitána Kováče nastoupil na stoperu čerstvě dvacetiletý Sackey. Jenže v 78. minutě Baránek zastavil při samostatném úniku Jarolíma, sudí Lerch mu ukázal červenou kartu a v oslabení už hosté výrazněji nezahrozili.

Slovan Liberec – Baník Ostrava 3:2 (2:1)

Branky: 3. a 51. Pavelka, 15. Šural – 42. Kukec, 57. Baránek. Rozhodčí: Lerch – Nádvorník, Urban. ŽK: Rybalka, Obročník – Kukec, Baránek. ČK: 78. Baránek. Diváci: 4 444.

Liberec: Kovář – Coufal, Pimpara, Sackey, Frýdek – Šural (59. Kolár), Rybalka, Jarolím (90. Rajnoch), Obročník, Pavelka – Luckassen (85. Budnik). Trenér: Šilhavý.

Ostrava: Pavlenka – Vengřinek, Frydrych, Baránek, Sukup – Štěpán, Foltýn (77. Holzer), Greguš, Kukec – Krmenčík, Škutka (46. Svěrkoš). Trenér: Komňacký.

Jaroslav Šilhavý (Liberec): "Před utkáním jsme kvůli těm absencím a vysoké prohře v Plzni dávali tým dohromady. Do poslední chvíle jsme se rozhodovali hlavně o složení obranné řady. Myslím, že to mladá obrana zvládla. Udělali jsme i změnu na postu brankáře, Přema (Kovář) nás podržel, i když druhý gól byl nešťastný. Vstoupili jsme do utkání velice dobře, dostali jsme se do dvoubrankového vedení. Nechali jsme si dát gól na 2:1 do šatny. V momentě, kdy se Ostrava nadechovala, jsme zvýšili na 3:1. Závěr jsme ale měli zvládnout lépe. Soupeř měl vyloučeného hráče, mohli jsme z brejků přidat tři góly. Takhle jsme museli bojovat až do samého závěru. Ostrava tady podala velmi dobrý výkon, konečný výsledek bereme."

František Komňacký (Ostrava): "Jeli jsme do Liberce s tím, že se pokusíme získat nějaký bod, který by byl v našem postavení velmi důležitý. Bohužel jsme totálně prospali úvod zápasu. Soupeř nás přehrával, byli jsme v tom okamžiku zralí na ručník. Pak jsme ale zlepšili pohyb, kombinaci a začali jsme být nebezpeční dopředu. Dokázali jsme snížit na rozdíl jedné branky, ale bohužel jsme pak na slušný závěr první půlky nenavázali. Branka na 1:3 mě velmi mrzí, de facto rozhodla utkání. Ke cti hráčům slouží, že bojovali, nevzdali to. Snížili jsme na 2:3, ale na víc už nebyl čas ani síly. Dohrávali jsme navíc v deseti. Rád bych tu situaci viděl, protože Baránek tvrdí, že to bylo čisté. Odjíždíme zklamaní."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články