Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Klopp po utkání litoval především defenzivních chyb

Madrid - Poměrně jasným výsledkem (0:3) skončilo utkání s Realem Madrid pro Borussii Dortmund. Její trenér Jürgen Klopp po zápase zdůraznil hlavně podíl, který na porážce nesou defenzivní lapsy jeho svěřenců. Ty podle Kloppa připravily Borussii o lépe hratelnou pozici pro odvetu.

Realu na stadionu Santiaga Bernabéua výborně vyšel vstup do utkání: už v úvodní půlhodině se trefili Gareth Bale s Iskem a v 57. minutě uzavřel skóre Cristiano Ronaldo. "Prakticky jsme sami asistovali u dvou jejich branek. První gól můžete dostat, protože to byl dobře provedený protiútok, ale příliš jsme jim usnadnili práci před druhým a třetím gólem," řekl Klopp po utkání.

"Nebránili jsme dobře, nechávali moc volného prostoru a nebyli tak kompaktní, jak bych si přál. Ale také to musíme brát tak, že jsme hráli proti jednomu z nejlepších týmů světa," uvedl trenér loňského finalisty soutěže, který se nechtěl vymlouvat na početnou marodku. "Ano, byl to rozdíl. Jenže ty inkasované góly s tím nemají co dělat," prohlásil Klopp.

Carlo Ancelotti: "Jsem spokojený s výsledkem i přístupem mužstva. Nebyl to jednoduchý zápas, ale my začali dobře. Soupeř využívá nebezpečných a rychlých protiútoků, ale my dobře bránili a také zamezili jejich dlouhým pasům."

Přes slibný náskok nepovažuje Ancelotti čtvrtfinále za uzavřené. "Výsledek v Madridu naznačuje jednoznačný druhý zápas, ale musíme být v Dortmundu opatrní," uvedl Ancelotti. "Minulý rok také nikdo nečekal, že by Madrid mohl prohrát 1:4. Takže pojďme a vyhrajme i v Německu," řekl záložník Isco.

Dortmund se doma musí zlepšit v koncovce, která mu ve španělské metropoli nefungovala. "Kdybychom proměnili jednu z mnoha brankových šancí, mohli jsme být v lepší pozici, než je 0:3. Nebudu do odvety nic slibovat, jen chceme hrát atraktivní fotbal a pokusit se zvítězit. Pokud se nám to podaří, uvidíme, jaký bude rozdíl ve skóre. Nebudu tady vyhlašovat, že je sfoukneme," uvedl Klopp.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid - Borussia Dortmund
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články