Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lafata setřásl v historické tabulce střelců Siegla

Praha - Svou dvanáctou brankou sezony přispěl David Lafata k jednoznačné výhře Sparty nad Znojmem. Přesný zásah však rovněž znamenal, že se se 134 góly Lafata osamostatnil na prvním místě historické tabulky střelců a odskočil Horstu Sieglovi.

Sport
zdroj: ČT4

"Moc mu to přeju, už jsem mu blahopřál. Navíc je to hráč, kterému se vyhýbají zranění, takže určitě nějaké góly ještě přidá," řekl po zápase trenér Znojma Leoš Kalvoda. Podle něj navíc už Lafatu v čele těžko někdo překoná. "Sice nevím, jaká je v tabulce střelců za ním situace a kolik na něj kdo ztrácí, ale těžko ho někdo bude honit," prohlásil Kalvoda.

Lafata dal v lize góly za České Budějovice, Jablonec a nyní Spartu, nejdůležitější trefu ale vybrat nedokázal. "To je těžké říct. Jsem samozřejmě rád za každý gól, ale vybrat jeden nejde. Kdo ví, třeba na ten nejdůležitější ještě pořád čekám," uvedl s úsměvem. Oslavy překonání historické mety ani zápisné Lafatu nečeká. "Ani jsme se o tom s klukama nebavili. Máme přece společný úplně jiný cíl," dodal Lafata.

David Lafata: "Zní to hezky, ale já tyhle rekordy moc nesleduju. Nechci, aby to vypadalo, že si toho nevážím, ale pro mě byla daleko důležitější metou stovka ligových gólů. Teď už mi zbývá cíl jediný - vyhrát ligu."

Za Lafatou je v historickém pořadí o jednu branku na druhém místě bývalý sparťanský střelec Horst Siegl, třetí Libor Došek ze Slovácka už zaostává o 35 gólů. "Já s Víťou (Lavičkou, trenérem Sparty) už ho nedoženeme, protože nehrajeme. A navíc jsme byli záložníci," přidal s úsměvem Kalvoda.

Lafatův rekordní gól pomohl Spartě v posledních vteřinách prvního poločasu zlomit odpor Znojma. Costa našel ve vápně Hušbauera, ten patičkou přenechal míč rozeběhnutému útočníkovi, který tvrdou ranou nedal brankáři Hrubému šanci. "David na mě křičel, bylo to cíleně. Navíc jsem byl na první tyči a těžko bych zakončoval," popsal situaci Hušbauer. "Hodně nám to pomohlo, protože jsme šli do druhé půle v klidu a měli jsme zápas pod kontrolou," dodal letenský záložník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články