Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Teplice sahaly v Jablonci po výhře, o tři body je připravil vlastňák Jablonského

Jablonec nad Nisou – Ještě v osmdesáté minutě vedli a byli blízko důležitých tří bodů v boji o třetí místo. Fotbalisté Teplic však závěr duelu s Jabloncem nezvládli a po vlastní brance Jablonského nakonec na hřišti Severočechů remizovali 1:1. Tepličtí tak nevyužili možnost posunout se na bronzovou příčku a již tři duely čekají na ligovou výhru.

Štěpán Vachoušek z Teplic (vepředu) a Tomáš Jablonský z Jablonce bojují o míč
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Jablonec začal aktivněji, ale v úvodu se nedostával k přímému ohrožení teplické branky. To se mu povedlo až ve 26. minutě. Loučka vyslal přihrávkou za obranu Moulise, jenže ten v zakončení selhal a Grigara trefil pouze do hlavy.

Gólman hostů se ve svém 150. ligovém zápase blýskl i o chvíli později proti Pázlerově střele. Ve 41. minutě poprvé vážněji zahrozili hosté. Litsingi se uvolnil přes Tomáše Jablonského a odcentroval na přední tyč, odkud Salami hlavičkoval těsně nad branku.

Domácí začali lépe i druhý poločas. Kopicovu zpětnou přihrávku však nedokázali zužitkovat Pázler ani dorážející Moulis. Po hodině hry ukončily bezbrankový stav Teplice. Valeš nejprve vyrazil povedenou střelu náhradníka Vůcha na roh, po němž se prosadil hlavou Salami.

Blízko vyrovnání byl v 73. minutě další střídající hráč Čížek, jehož přímý kop proletěl těsně vedle tyčky. Čížek hru Jablonce hodně oživil a jeho další pokus hlavou s vypětím sil vytáhl nad břevno Grigar.

Jablonec z velkého tlaku přeci jen skóroval, když si deset minut před koncem po Čížkově přímém kopu srazil míč do vlastní branky Jablonský. Baumit mohl ještě duel otočit, ale Beneš z rohu hlavičkoval vedle. Teplice bodovaly na hřišti Jablonce pošesté za sebou.

Baumit Jablonec - FK Teplice 1:1 (0:0)

Branky: 80. vlastní D. Jablonský - 60. Salami. Rozhodčí: Marek - Moláček, Machálek. ŽK: Krob, Grigar (oba Teplice). Diváci: 3 052.

Jablonec: Valeš - Eliáš, Beneš, Štochl (79. Kubista), T. Jablonský - Kopic, Rossi, Loučka, Moulis (61. Fantiš) - Pázler (66. Čížek), Třešnák. Trenér: Skuhravý.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Hošek, D. Jablonský, Krob - Klimpl (54. Vůch), Litsingi, Ramos, Vachoušek, Nivaldo (29. Chukwuma) - Bratanovič (36. Salami). Trenér: Ščasný.

Roman Skuhravý (Jablonec): "Co se týče nasazení, nemohu hráčům nic vyčíst, hráli, ale nebyli odměněni. V prvním poločase jsme byli jasně lepší, dobře jsme reagovali na přednosti soupeře, zdvojovali jeho hráče. Kromě jedné situace, kdy jsme nebyli správně postavení a Litsingi se dostal do situace jeden na jednoho, jsme vše zvládli. My své šance neproměnili, v přesnosti a kvalitě na míči máme stále rezervy. Co se týká druhého poločasu, věděli jsme, že můžeme do hry nasadit čerstvé hráče. Ovšem když jsme se k tomu chystali, dal si Tomáš Jablonský vlastní gól. Nezlomilo nás to a nejenže jsme šli za vyrovnáním, ale i za výhrou. Šance Víti Beneše volala po gólu. Dneska si myslím, že jsme měli vyhrát."

Zdeněk Ščasný (Teplice): "My jsme do zápasu nevstoupili dobře, opět se projevily změny. Nehráli jsme dva zápasy po sobě ve stejném složení, a to bylo znát. Naštěstí jsme přestáli jednu velkou šanci Jablonce i další nebezpečnou situaci. Prostřídali jsme, zvedli se a měli jednu šanci, ale Salami hlavičkoval mimo. Ve druhé půli jsme šli do vedení, a pokud jsme zde chtěli vyhrát, museli bychom proměnit jeden z brejků. Poté domácí zahrávali standardky, kterých bylo moc. Jednu jsme neustáli, a i proto utkání skončilo 1:1. Kdybychom v první půli inkasovali branku, viděl bych remízu jinak, za druhou půli jsme to mohli udržet. Ale máme bod zvenku a je to, jak to je."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články