Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Bayern přišel o vítěznou sérii, výhru Dortmundu zajistil hattrickem Reus

Mnichov – Vítězná ligová série Bayernu se zastavila na čísle devatenáct. Již jasný německý mistr na domácím hřišti pouze remizoval s Hoffenheimem 3:3. Na druhé místo za bavorský celek se vrátil Dortmund. Ten sice se Stuttgartem prohrával již 0:2, ale díky hattricku Marka Reuse nakonec zápas otočili a vyhráli 3:2. Třetí je Schalke, které v pátek porazilo Herthu 2:0. Freiburg i díky přispění branky Pavla Krmaše porazil Norimberk 3:2.

Slavící Marco Reus z Dortmundu
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

Hoffenheim potvrdil roli týmu, při jehož zápasech padá zdaleka nejvíc branek a první gól na hřišti Bayernu dokázal vstřelit ve 23. minutě, kdy se prosadil francouzský útočník Anthony Modeste. Trefil se ve třetím zápase v řadě, ale o několik minut později musel kvůli zranění střídat.

Z vedení se hosté radovali pouze chvíli, Bayern skóroval hned třikrát mezi 31. a 40. minutou. Na všech brankách se podílel Peruánec Claudio Pizarro: dvě vstřelil sám a na jednu přihrával Xherdanovi Shaqirimu. Na konci poločasu dokázal ještě z přímého kopu snížit Sejad Salihovič.

I druhý střelec Hoffenheimu byl však v 60. minutě nucen opustit hřiště kvůli zranění. Hosté se ale nevzdali a ve druhém poločase byli střelecky aktivnější. V 75. minutě dokázal vyrovnat záložník Roberto Firmino a Hoffenheim získal v Allianz Aréně cenný bod.

Dortmundu se začátek utkání ve Stuttgartu vůbec nepovedl. V deváté minutě využil nedůrazné obrany Borussie Christian Gentner, o deset minut později zvyšoval na 2:0 Martin Harnik. Pak ale začal úřadovat dortmundský záložník Marco Reus. V 30. minutě snížil stav přízemní střelou po pasu Hofmanna.

Ve druhém poločase pak čtyřiadvacetiletý hráč dokonal hattrick. V 68. minutě se postavil k pokutovému kopu po faulu Georga Niedermeiera na Roberta Lewandovského, za který domácí hráč obdržel červenou kartu, a o čtrnáct minut později rozhodl duel povedenou střelou po přihrávce Aubameyanga. Dortmund tak udržel druhé místo tabulky, třetí Schalke na něj dál ztrácí jediný bod.

Tým z Gelsenkirchenu poslal do vedení Chinedu Obasi v 16. minutě, hned minutu po přestávce pak inkasoval ligový nováček podruhé po trefě Klaase-Jana Huntelaara. Nizozemský kanonýr vstřelil už 11. gól v sezoně, třebaže většinu podzimu zmeškal kvůli zranění. Za posledních pět duelů se trefil posedmé.

Schalke se dál může pyšnit skvělou jarní bilancí. Po Huntelaarově uzdravení vyhrálo deváté z dvanácti utkání, přičemž jedinou porážku utrpělo s ligovým suverénem Bayernem, který v úterý s předstihem rekordně rychle vybojoval titul.

Frankfurt se střídajícím útočníkem Václavem Kadlecem prohrál 1:2 ve Wolfsburgu. Mohuč s českým bekem Zdeňkem Pospěchem zvítězila 3:0 nad Augsburgem a posunula se na šesté místo, které zajišťuje účast v Evropské lize.

Freiburgu k vítězství pomohl Krmaš

První gól ve Freiburgu vstřelil již v šesté minutě obránce hostů Emanuel Pogatetz, o sedmnáct minut později se však na druhé straně také hlavou trefil Krmaš a vyrovnal na 1:1. Český stoper pak však na konci prvního poločasu fauloval a nařízenou penaltu s přehledem proměnil norimberský nejlepší střelec Josip Drmič. V 53. minutě sudí nařídil penaltu i na druhé straně a Pogatetzův faul potrestal devátou brankou v sezoně Admir Mehmedi. Obrat dokonal o dvanáct minut později jedenadvacetiletý Felix Klaus. Freiburg poskočil v tabulce na 13. příčku, soupeř zůstává pouze dva body nad sestupovým pásmem.

V základní sestavě Freiburgu nastoupil vedle Krmaše také Vladimír Darida, na straně hostů odehrál celý zápas záložník Adam Hloušek. Útočník Tomáš Pekhart i obránce Ondřej Petrák se zapojili jako střídající hráči, druhý jmenovaný však musel po půl hodině opustit hřiště kvůli zranění.

Hamburk tabulkou dále klesá

Hamburku podlehl Mönchengladbachu na jeho hřišti 1:3 a klesl na předposlední, už sestupové místo. Pro tým z přístavního města se přitom utkání nevyvíjelo špatně. Ve 28. minutě vyhrál po přímém kopu Hakana Calhanogla hlavičkový souboj Kamerunec Jacques Zoua a poslal Hamburk do vedení. Jenže chvíli nato zahráli hosté v pokutovém území rukou, nepřesně zahranou penaltu Filipa Daemse gólman René Adler ještě vyrazil, na dorážku belgického obránce už však nestačil.

Ve druhém poločase pak domácí v rozmezí tří minut rozhodli o výhře, když se již počtrnácté v sezoně trefil nejlepší klubový střelec Raffael, pro kterého to byla čtvrtá branka v posledních pěti zápasech. Třetí gól Borrusie pak zakončením rohového kopu na zadní tyči přidal Španěl Álvaro Domínguez, který se v dresu Mönchengladbachu trefil v této sezoně poprvé.

Velký krok k záchraně udělali fotbalisté Werderu Brémy. Ti sice těsně před koncem poločasu po gólu Szabolcse Husztiho z přímého kopu prohrávali, v 50. minutě ale dokázal vyrovnat Franco Di Santo. Těsně před koncem pak přisoudil Werderu tři body hlavou po rohovém kopu Sebastian Prödl, který skóroval i v minulém kole do sítě Wolfsburgu.

Brémy mají díky výhře před svým soupeřem na dvanáctém místě tříbodový náskok. V dresu Hannoveru zůstal již popáté v řadě jen mezi náhradníky obránce František Rajtoral.

Německá fotbalová liga - 28. kolo:

Schalke - Hertha Berlín 2:0 (16. Obasi, 46. Huntelaar), Bayern Mnichov - Hoffenheim 3:3 (31. a 40. Pizarro, 34. Shaqiri - 23. Modeste, 44. Salihovič, 75. Firmino), Leverkusen - Braunschweig 1:1 (53. Kiessling z pen. - 47. Reichel), Mohuč - Augsburg 3:0 (23. Bungert, 39. vlastní Hitz, 83. Geis), Stuttgart - Dortmund 2:3 (9. Gentner, 19. Harnik - 30., 68. z pen. a 82. Reus), Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 2:1 (69. Olič, 89. Naldo - 11. Aigner), Freiburg - Norimberk 3:2 (23. Krmaš, 53. Mehmedi z pen., 65. Klaus - 6. Pogatetz, 45. Drmič z pen.), Mönchengladbach - Hamburk 3:1 (37. Kramer, 75. Raffael, 78. Domínguez - 28. Zoua), Hannover - Brémy 1:2 (43. Huszti - 57. Di Santo, 90. Prödl).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články