Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Čech je už potřetí nejlepším brankářem Ligy mistrů

Monte Carlo - Fotbalový brankář Petr Čech byl potřetí v kariéře vyhlášen nejlepším brankářem uplynulé sezóny Ligy mistrů. Ocenění získal dnes od evropské fotbalové federace UEFA v Monte Carlu na galavečeru spojeném spojeném s losováním základních skupin. Čech ocenění získal i loni a v roce 2005.

Brankář Petr Čech
zdroj: AP

Ocenění se udílí na základě hlasování šestnácti trenérů, kteří se svými tými postoupili do osmifinále. Český brankář v minulém ročníku Ligy mistrů postoupil s Chelsea až do finále a v devíti odehraných utkáních inkasoval jen šestkrát, navíc mezi třetím kolem základních skupin a semifinálovým zápasem s Liverpoolem udržel 486 minut čisté konto. Oporou byl i ve finálovém utkání s Manchesterem, kdy několika skvělými zákroky posunul Chelsea do penaltového rozstřelu, ve kterém vychytal nejlepšího střelce Ligy mistrů Cristiana Ronalda.

Dalšími kandidáty na nejlepšího gólmana byli španělští brankáři José Manuel Reina z Liverpoolu a Manuel Almunia z Arsenalu, německý gólman Manuel Neurer ze Schalke a především nizozemský veterán Edwin Van der Sar. Díky němu vyhrál Ligu mistrů Manchester United, když ve finále porazil na penalty právě Chelsea s Čechem v brance.

Čech si stejně jako loni přišel pro cenu osobně. Ocenění převzal z ruky slavného dánského brankáře Petera Schmeichela.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články