Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Real znovu prohrál, v čele je Atlético před Barcelonou

Barcelona – Po prohře v El Clásicu dostal Real Madrid další ránu. Bílý balet nestačil na Sevillu a po prohře 1:2 přišel o druhou příčku, kde ho vystřídala Barcelona. Ta zvítězila na hřišti Celty Vigo i díky dvěma brankám Neymara 3:0. V čele se udrželo madridské Atlético, které doma porazilo Granadu 1:0.

Zklamaný Cristiano Ronaldo
zdroj: ISIFA/EPA autor: Jose Manuel Vidal

Real přitom na hřišti Sevilly vedl poté, co tečovaný přímý kop Ronalda zapadl za bezmocného brankáře. Jenže domácím vycházely brejky, které úspěšně zakončoval Bacca. Dvakrát přesprintoval obránce, naběhl si na přihrávku za obranu a propálil gólmana Diega Lopéze.

Real přitom za poslední rok v lize neprohrál s nikým jiným než s konkurenty v boji o titul Barcelonou a Atlétikem Madrid. Oba jeho rivalové naopak nezaváhali.

Atlético si připsalo čtvrtou výhru v lize po sobě. Proti Granadě se sice trápilo v koncovce, ale nakonec mu k výhře stačila jediná branka. O tu se v 63. minutě postaral nejlepší střelec týmu Diego Costa po rohovém kopu. 

Zaváhání Realu využila i Barcelona, která porazila Celtu Vigo 3:0 zásluhou dvou gólů Neymara. Katalánci už v 6. minutě vyšachovali defenzivu Celty, Sánchez si naběhl za obranu na přihrávku od Messiho a ještě předložil míč Neymarovi, pro kterého už nebyl problém zblízka trefit odkrytou branku.

Po půlhodině hry navíc Iniesta hezkou kolmicí uvolnil Messiho, který se kličkou zbavil brankáře a vstřelil svou 14. branku v roce 2014. To z něj dělá nejlepšího střelce v tomto roce v celé Evropě. Ve druhé půli se ještě jednou prosadil Neymar, jenž po brejku udržel míč v souboji se dvěma obránci a propálil brankáře.

Černou kaňkou na vítězství Barcelony bylo zranění brankářské jedničky Victora Valdése, který si v první půli poranil koleno a musí se podrobit operaci, což ho připraví o zbytek sezony i o letní mistrovství světa.

Španělská fotbalová liga - 30. kolo: FC Barcelona - Vigo 3:0 (6. a 67. Neymar, 30. Messi), Vallecano - Pamplona 1:0 (90. Larrivey), Atlético Madrid - Granada 1:0 (63. Diego Costa), FC Sevilla - Real Madrid 2:1 (19. a 72. Bacca - 14. Ronaldo).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články