Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lavička: O závažnosti porážky se rozhodne až v odvetě

Praha - Naposledy prohráli loni v červenci v předkole Evropské ligy se švédským Häckenem, 23 utkání bez porážky přetla až Dukla Praha. Prohra 1:2 v prvním čtvrtfinále Poháru České pošty však podle trenéra Vítězslava Lavičky není ještě nic zásadního, rozhodne se až v odvetě.

"Jsme si vědomi, že naše dlouhá série neporazitelnosti skončila. S takovým úmyslem jsme na Julisku nejeli," řekl Lavička. "Ovšem o tom, jak moc krutá tato porážka bude, se rozhodne až za týden v odvetě," dodal.

Sparta proti Dukle nastoupila s náhradníky, oproti víkendovému ligovému utkání v Ostravě udělal Lavička hned sedm změn. "Nechci spekulovat a ani se na to vymlouvat. Máme v týmu přes dvacet plnohodnotných fotbalistů a tentokrát dostali šanci ti, kteří v poslední době příliš nehráli. Ovšem pokud budeme změny posuzovat výsledkem, pak se nevyplatily," uvedl.

O přestávce utkání s Duklou navíc musel udělat další změnu a vystřídat stopera Maria Holka. "Měl problémy se stehenním svalem. Zápas by asi zvládl dohrát, ale nechtěli jsme riskovat, že si zranění zhorší," přidal Lavička.

Pro Spartu navíc byla prohra na Julisce další ztrátou od podařeného zápasu s Plzní. "Stará pravda říká, že titul se vyhrává proti týmům z vrchu tabulky a ztrácí proti týmům z nižších pater. A o tom, jak jsou takové zápasy náročné, jsme se přesvědčili už v těch utkáních po Plzni," prohlásil Lavička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články