Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Fotbalové jednadvacítce vypomůže v kvalifikaci Fenin

Praha - Jiří Kotrba, nový trenér fotbalové reprezentace do 21 let, bude moci v prvním ze dvou závěrečných utkání kvalifikace o postup na evropský šampionát využít výraznou posilu. Českému týmu pomůže v klíčovém zápase na půdě Turecka útočník Martin Fenin, kterého uvolnil kouč národního mužstva Petr Rada.

Mladý útočník figuruje v Radově nominaci na kvalifikační utkání v Severním Irsku. Reprezentace má ovšem v úvodním termínu kvalifikace volno, a proto frankfurtský hráč posílí v Turecku jednadvacítku. "Martin se bude Petru Radovi hlásil na úterním srazu a ve středu se připojí k nám. Jsme rádi, že nám Petr vyšel vstříc," uvedl dnes Kotrba, který oznámil jména 22 hráčů pro vrcholící evropskou kvalifikaci.

Fenina čeká v jednadvacítce premiéra. "Martin byl jeden z klíčových hráčů na loňském mistrovství světa dvacítek, s většinou kluků se dobře zná, takže by si mohl zase vzpomenout na hezké časy. My jsme s Martinem mluvili, má chuť reprezentovat nejen A-tým, ale i jednadvacítku. Věřím, že nám pomůže," dodal Kotrba.

Před posledními dvěma duely kvalifikace vedou čeští mladíci svoji skupinu. Pokud se jim v sobotu 6. září podaří zvítězit v Turecku, bez ohledu na závěrečný domácí zápas s Ukrajinou si zajistí účast na evropském šampionátu.

Nominace:

Brankáři: Švenger (Čáslav, 10 startů v jednadvacítce/0 vstřelených branek), Diviš (Slavia Praha, 3/0), Rodinger (Slovan Bratislava, 1/0)

Obránci: Řezník (Ostrava, 4/0), Mazuch (Fiorentina, 5/1), Kúdela (Sparta Praha, 9/0), Suchý (Slavia Praha, 8/0), Šimůnek (Wolfsburg, 5/0), Jablonský (1/0), Gebre Selassie (oba Slavia Praha, 5/0)

Záložníci: Hořava (Olomouc, 2/0), Dočkal (Liberec, 7/3), Mičola (Ostrava, 1/0), Holek (Dněpropetrovsk, 17/1), Vacek (Sparta Praha, 2/0), Střeštík (Brno, 7/3), Janda (Slavia Praha, 4/0), Švec (Heerenveen, 12/0)

Útočníci: Fillo (Stavanger, 19/2), Pekhart (Tottenham Hotspur, 8/6), Fenin (Frankfurt, 0/0), Řezníček (Mladá Boleslav, 1/1)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články