Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Uhrin: Škoda penalty, ale prohráli jsme si to venku

Plzeň – Ještě pět minut před koncem Dušan Uhrin mladší věřil, že jeho svěřenci dokáží v odvetě osmifinále s Lyonem vstřelit třetí a čtvrtý gól, který by znamenal prodloužení. Plzni se to nakonec i přes velký tlak nepovedlo a v Evropské lize skončila. Trenér Západočechů byl i přes zklamání z výsledku spokojen s předvedenou hrou svého celku a doufá, že na něj Viktoria naváže.

Trenér Plzně Dušan Uhrin v zápase proti Lyonu
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Jsem rád, že jsme ukázali, že fotbal hrát umíme. Pevně věřím, že to, co tady bylo předtím, bude zapomenuto," uvedl Uhrin. Jeho svěřencům předešlé tři zápasy nevyšly, když nejprve prohráli v lize na Spartě, pak vysoko v Lyonu a v neděli remizovali 0:0 se Slováckem.  

Proti francouzskému celku ale předvedli jeden ze svých nejlepších výkonů v pohárech. Uhrin doufá, že podobně hrát dokážou opakovaně. "Hráli jsme dobře, ale nevím, jestli jsme
odpověděli na ty zápasy, které byly teď v řadě. Na to si ještě počkám. Spokojený jsem s tím, že jsme vyhráli 2:1 a hráli dobře," uvedl.

"Chceme udělat vše pro to, abychom hráli i další utkání dobře. Když to budeme schopni opakovat, bude se to blížit k nějakému ideálu. Ale jestli zahrajeme jedno utkání dobře, tak mi to nestačí. Počkám, jak se k tomu hráči postaví v dalších utkáních. Budeme je nabádat k tomu, aby hráli aspoň ve stejném tempu," doplnil plzeňský kouč.

Až do poslední chvíle věřil, že jeho svěřenci jsou schopni dostat zápas do prodloužení. "V poločase jsme za stavu 0:1 nabádali hráče, ať ještě zvýší tempo. Věděl jsem, že jsou toho schopni na tréninku. Dali jsme gól, pak rychle další. Kdybychom dali penaltu, bylo by to ještě zajímavější. Ještě pět minut před koncem jsem věřil, že třetí a čtvrtý gól dát můžeme," prohlásil Uhrin.

Když Plzeň vypadla, byl rád aspoň za to, že se důstojně rozloučila se soutěží. "Prohospodařili jsme to venku. Dneska jsme chtěli když už ne postoupit, tak se aspoň důstojně rozloučit se soutěží a poděkovat fanouškům za to, že chodí plný stadion. Děkujeme jim, že nás povzbuzují, i když se nedaří. Děláme vše pro to, aby se to otočilo. Byl jsem překvapený, že mě na konci vyvolávali, za to jim moc děkuji," řekl Uhrin.

Pochvaloval si, že jeho svěřenci přistoupili k odvetě úplně jinak než k duelu v Lyonu. "Byli jsme odpovědnější vzadu, obrana dostupovala hráče, zatímco v Lyonu jsme ustupovali. Chodili jsme do soubojů, získávali jsme v nich 90 procent míčů," uvedl Uhrin.

Nechtěl příliš rozebírat, proč nechal na lavičce kapitána Pavla Horvátha a nasadil místo něj Slováka Patrika Hrošovského. "Nic za tím nehledejte, prostě jsem se tak rozhodl. Jsem rád, že tady Patrik zůstal. Hrál dobře. Vyplatilo se nám to, že jsme udělali změny," řekl Uhrin.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Viktoria Plzeň - Lyon
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články