Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Zklamaný Tecl: Kdybych penaltu dal, věřím, že to zvládnem

Plzeň – Mohl Plzeň přiblížit senzačnímu postupu přes Lyon. Útočník Stanislav Tecl však v rozhodující moment selhal. V sedmdesáté minutě za stavu 2:1 pro domácí z penalty trefil pouze tyč. Viktoria pak již další branku nepřidala a v Evropské lize skončila. "Jsem hodně zklamaný, je mi to líto vůči klukům i divákům," řekl po zápase.

Stanislav Tecl
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Běžela sedmdesátá minuta, když Ďuriše ve vápně sestřelil Kapo. Rozhodčí okamžitě ukázal na puntík. Plzeň v ten moment vedla 2:1 a k vynucení prodloužení potřebovala vstřelit ještě dva góly. K pokutovému kopu se postavil Stanislav Tecl, který již měl jednu branku na kontě. Rozběhl se, brankáře poslal na druhou stranu, jenže míč skončil pouze na tyči.

"Kdybych tu penaltu proměnil, tak máme dvacet minut na to, abychom dali jeden gól. Věřím, že dneska bychom to zvládli," řekl zklamaný Tecl po zápase.

Před utkáním byl mezi trojicí hráčů určených na pokutový kop, ke kterému se za stavu 2:1 nebál postavit. "Ani nebyl důvod, abych si nevěřil. Penalty, které jsem zatím kopal, jsem dal. Bohužel v takhle důležitém zápase jsem selhal. Vím, že penalta mohla udělat hodně, ale bohužel se to nepovedlo," litoval Tecl. "Zahrál jsem to, jak jsem chtěl, ale dal jsem to moc doprava a ta tyčka tam překážela," doplnil.

Kvůli penaltě tak ani neměl příliš radost ze své branky z 62. minuty. "Milan Petržela centroval, já tam stihl nastavit hlavu a naštěstí se to od tyčky odrazilo do brány. Potom se mi to možná (při penaltě) trošku vrátilo, že se to od tyčky odrazilo ven," přemítal Tecl.

Po dobrém výkonu v domácí odvetě ho o to víc mrzel první nepovedený zápas v Lyonu. "Teď je vidět, že tam jsme to opravdu podělali se vším všudy a úplně zbytečně. Ale na kdyby se nehraje," upozornil bývalý hráč Jihlavy.

Viktoria podle něj podala ve Štruncových sadech mnohem lepší výkon. "Změnili jsme způsob hry, všichni do jednoho jsme hráli agresivněji. Lyon neměl vůbec na nic čas, byli jsme u všeho dříve a vyhrávali osobní souboje. To byl ten největší rozdíl," konstatoval Tecl.

Domácí duel s Lyonem zařadil mezi lepší zápasy Plzně v evropských pohárech. "Myslím, že jsme odehráli víc dobrých zápasů, ať už to bylo doma s Bayernem, nebo na Manchesteru (City). Ale tohle byl jeden z těch lepších," dodal útočník Viktorie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články