Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Slavia remizovala s Fiorentinou 0:0 a do Ligy mistrů nepostoupila

Praha - Fotbalisté pražské Slavie remizovali v odvetném utkání třetího předkola Ligy mistrů s Fiorentinou 0:0 a po prohře 0:2 v úvodním duelu v Itálii se se soutěží rozloučili. Slávisté se, stejně jako Sparta, musí spokojit s účastí v Poháru UEFA.

Slavia - Fiorentina
zdroj: ČTK

Hned šest změn udělal trenér Karel Jarolím v sestavě Slavie oproti zápase ve Florencii. Do hry poslal dva útočníky Necida a Toleského, jen na lavičce začal Švento, který měl v minulém týdnu zdravotní problémy.

Hosté začali ofenzivně a nijak nespoléhali na ubránění svého náskoku. Již ve druhé minutě Kuzmanovič před šestnáctkou obešel Černého a z hranice vápna vypálil těsně vedle. Krátce nato po dvou nepřesných hlavičkách domácích obránců se v pokutovém území k míči dostal Osvaldo, ale brankář Vaniak včasnou reakcí nebezpečí odvrátil.

Fotbalisté Slavie nezůstali soupeři nic dlužni. Rychle se vymanili z tlaku, oproti souboji ve Florencii byli výrazně odvážnější, důraznější a zlepšili se i po kombinační stránce. První nebezpečnou akci zakončoval ve 12. minutě po Krajčíkově posunutí míče za obranu na Necid, ale z úhlu trefil jen boční síť italské branky.

Hodně horko před domácí brankou bylo v 19. minutě. Po špatném odkopu Vaniaka vrátil Gobbi rychle míč do pokutového území, ale brankář Slavie před Gilardinem odvrátil na roh. Po něm se ocitl Santana u zadní tyče zcela volný a pálil po zemi, ale Vaniak opět zasáhl. Na rozdíl od loňského úspěšného dvojzápasu s Ajaxem, po kterém si slávisté poprvé v historii zahráli Ligu mistrů, však tentokrát nebyly gólmanovy skvělé zákroky mnoho platné.

Fotbalisté italského celku byli výrazně nebezpečnější a každá jejich akce znamenala pro domácí obranu stav nejvyšší obezřetnosti. Po půlhodině hry se opět zaskvěl Vaniak. Po rohovém kopu zázračně vyrazil Melovu střelu na břevno a padající míč zachytil.

Do druhého poločasu udělal domácí kouč dvě změny: za Jandu přišel Švento a Toleského v útoku nahradil Šenkeřík. Především Švento hru Slavie oživil. V 51. minutě jeho centr Dainelli odvrátil jen k Černému, který z deseti metrů minul branku. Na druhé straně šel Gilardino sám na branku, ale Krajčík mu míč v poslední chvíli ukopl.

Hráči Slavia jakoby ze sebe setřásli nervozitu a začali získávat tlak. Hosté se stáhli do obrany a čekali na rychlé brejky. Po jednom z nich zachraňoval Vaniak pádem pod nohy Gilardina. Těsně před hodinou hry Krajčík našel Belaida, jehož rána z hranice pokutového území těsně minula italskou branku.

Slavia se hodně tlačila dopředu, ale po chybné rozehrávce Suchého utekl po levé straně Jovetič, který zamířil nepřesně. Když osm minut před koncem Krajčíkův centr z přímého kopu poslal Brabec hlavou těsně nad, rozplynuly se i teoretické naděje domácích na zdramatizování boje o postup.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články