Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zápas o "šest" bodů vítěze nenašel. Brno se rozešlo s Ostravou bez branek

Brno – Souboj týmů bojujících o udržení v lize ani jednomu celku tři body nepřinesl. Fotbalisté Brna na domácím hřišti remizovali s Ostravou 0:0. Baník tak prodloužil sérii bez vítězství na jedenáct zápasů a vinou horšího skóre klesl na poslední místo tabulky za Bohemians 1905.

Utkání Zbrojovka Brno - Baník Ostrava
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Úvod zápasu patřil Brnu, které necelou čtvrthodinu diktovalo tempo. Z územní převahy si ale vypracovalo jedinou slibnější šanci, když v 10. minutě po Zavadilově trestném kopu stačili Markovičovu střelu z úhlu ostravští zadáci srazit na rohový kop. Baník postupně srovnal krok a poprvé vážněji zahrozil po rohovém kopu Baránek, jehož střela se odrazila od tyčky.

Ve větrném počasí se dlouho do další šance ani jeden z týmů nedostal. Domácí se snažili přehrát soupeře stereotypně nakopávanými míči a tato taktika končila na zadácích soupeře. Také Baník byl po většinu prvního poločasu neškodný, neboť mu chyběla přesnější přihrávka.

Až těsně před přestávkou dvakrát hosté zahrozili. Nejprve Krmenčík přehodil vybíhajícího brankáře Hladkého a míč stačil před cestou do sítě v poslední chvíli vykopnout Skalák. Vzápětí brněnský brankář neudržel Štěpánovu střelu, v dorážce jediný jarní střelec Baníku Škutka mířil z bezprostřední blízkosti nad břevno.

Po změně stran sice oba týmy zvýšily tempo, nervozita se ale odrážela v častých nepřesnostech. Hned ve 47. minutě stačil brankář Pavlenka vyrazit Skalákovu střelu, z dorážky mířil Zavadil vedle. Trenér Brňanů Kotal se pokusil zvýšit útočnou sílu zařazením druhého útočníka Kroupy, tento tah ale větší ofenzivě nepomohl.

Baník se po přestávce úspěšně bránil a hrozil zejména rychlými protiútoky. Žádný se ale neujal a Ostravané si tak prodloužili střelecké trápení na hřištích soupeřů na 460 minut.

Zbrojovka Brno - Baník Ostrava 0:0

Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Vysloužil. ŽK: Janotka, Skalák (oba Brno). Diváci: 5 078.

Brno: Hladký - Buchta, Košťál, Schuster, Pernica - Janotka (63. Kroupa), Šisler, Fischer, Zavadil, Skalák, - Markovič (83. Lutonský). Trenér: Kotal.

Ostrava: Pavlenka - Vengřinek, Frydrych, Baránek, Sukup - Štěpán, Greguš, Kukec, Holzer (64. Svěrkoš) - Škutka, Krmenčík. Trenér: Komňacký.

Václav Kotal (Brno): "Bylo jasné, že vítězství může jednomu z týmů v boji o záchranu hodně pomoci. V prvním poločase jsme byli hodně nervózní. Nedokázali jsme se dostat do plynulejších akcí. Ve druhém poločase už to bylo vabank. Ostrava měla na rozdíl od nás gólovější šance. Když není žádný tým schopen dát gól, tak musíme být s bodem spokojeni. Potýkáme se s koncovkou už od začátku jarní části. Jeden gól jsme dali pouze Příbrami. Nejsem s naší hrou spokojen, musíme ale respektovat kvalitu soupeře. Podržel nás brankář Hladký." 

František Komňacký (Ostrava): "Zápas to byl bojovný, hráči věděli, že jde o šest bodů. S tlakem jsme se vypořádali slušně. Celý zápas jsme odehráli s tím, že chceme vyhrát. Hráli jsme dostatečně odvážně, měli více střeleckých příležitostí. Zápas byl o jednom gólu. Ten jsme nedali. Příčiny jsou v nás - neměli jsme v koncovce dost přehledu a rozhodnosti. Chybělo nám i štěstí, když jsme nastřelili tyčku. Brankář Brna Hladký měl také velký podíl na tom, že jsme gól nedali. Zápas jsme mohli v závěru i ztratit, což by bylo pro nás ještě větším traumatem. Hráči jsou z výsledku zklamaní. Boj o záchranu bude náročný."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články