Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Teplice zachránily proti Jihlavě alespoň remízový bod

Jihlava - Až Nivaldova branka ze 72. minuty zachránila teplickým fotbalistům remízu na hřišti v Jihlavě. Ta dlouho po trefě Karlíka vedla, ale nakonec jí to na víc než bod nestačilo. Jihlava nicméně na jaře už potřetí ze čtyř zápasů bodovala.

Jihlava - Teplice
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Jihlavští fotbalisté v minulém kole překvapili výhrou nad Duklou a nyní potrápili dalšího aspiranta na pohárovou Evropu. Svěřenci trenéra Petra Rady si proti favoritovi vytvořili územní převahu, kterou ve 12. minutě zúročil defenzivní záložník Karlík. Harba zdálky vypálil, míč se odrazil k Jungrovi, který posunul na v lepší pozici stojícího Karlíka a slovenský záložník poslal svůj tým do vedení.

Teplice dlouho nepotvrzovaly pověst třetího nejofenzivnějšího týmu soutěže. V koncovce selhal Litsingi, který pronikl ze strany až před brankáře Blažka, ale trestuhodně branku přestřelil.

Necelou minutu před koncem poločasu se při zákroku zranila domácí gólmanská jednička Blažek a místo něj musel mezi tři tyče Hanuš, který si při záskoku vedl dobře a nestačil na jedinou situaci. V 72. minutě ho střelou z vápna po nedůrazu jihlavských obránců překonal Nivaldo. Další šance už nepřišly, a tak Jihlava ani na šestý pokus nedokázala v lize Teplice porazit.

Vysočina Jihlava - FK Teplice 1:1 (1:0)

Branky: 12. Karlík - 72. Nivaldo. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Ochotnický. ŽK: Kučera, Jungr, Josl - Hošek, Jablonský, Vůch, Nivaldo. Diváci: 3 298.

Jihlava: Blažek (45. Hanuš) - Jánoš, Šourek, Krejčí, Josl - Karlík, Kučera - Masopust (88. Kukol), Jungr (77. Mešanovič), Vaculík - Harba. Trenér: Rada.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Hošek, Jablonský, Krob - Ljevakovič, Ramos (46. Vůch) - Litsingi (64. Salami), Vachoušek (90.+1 Takács), Nivaldo - Jindráček. Trenér: Ščasný.

Petr Rada (trenér Jihlavy): "Máme málo bodů, měli jsme jich mít rozhodně víc. Bohužel individuální chyby a malá koncentrace nás sráží. Zápas hodnotím tak, že je to pro nás další ztráta v domácím prostředí. Utkání jsme přitom měli dobře rozjeté. První poločas byl z naší strany obstojný, dokázali jsme si vytvořit šance a dát gól. Soupeř kvůli naší vysunuté hře zkazil dost přihrávek. O přestávce jsem hráče upozorňoval, že do druhého poločasu musíme jít stejně agresivně, což se nám do nějaké 60. minuty docela dařilo, ale pak Teplice vsadily na své ofenzivní hráče a vyrovnaly. Inkasovaná branka nás srazila podobně jako v předchozím domácím zápase s Libercem. Takový balon musí tak zkušený hráč jako Josl úplně jasně odhlavičkovat. Takhle silný soupeř toho využil a potrestal nás. U Blažka to vypadá na problémy s patní šlachou, takže nám bude chybět asi delší dobu. Ale Hanuš je podle mého stejně dobrý gólman. Blažek ale ještě půjde na vyšetření, takže počkáme, až co definitivně řekne lékař."

Zdeněk Ščasný (trenér Teplic): "Musím se přiznat, že ze zápasu mám rozporuplné pocity. Na jednu stranu vezeme plusový bod zvenku, ale na té druhé pořád nechápu, jak jsme do toho zápasu vstoupili. Prvních 25 minut jsme totiž úplně prospali, koledovali jsme si o gól, který jsme i nakonec dostali. Pak jsme vyrovnali hru a od začátku druhé půle jsme začali konečně hrát to, co jsme chtěli hrát od první minuty. Možná jsme v průběhu druhé půle mohli výsledek ještě otočit, ale remíza je asi pro oba týmy spravedlivá. Z Jihlavy se navíc podle mě ve zbytku sezony asi moc body vozit nebudou. Milana Matulu jsem nechal na lavičce, protože pokud vám po internetu vyhrožují, vyhrožují i rodině, tak to absolutně nechápu a víc se k tomu nechci vyjadřovat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články