Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pastoor se dočkal vítězné domácí premiéry. Tři body Slavii vystřelil Piták

Praha – Nový trenér Slavie Alex Pastoor nemusel čekat na první vítězství na lavičce Pražanů příliš dlouho. Sešívaní v druhém zápase pod jeho vedením porazili na domácím hřišti Znojmo 2:1 a připsali si na konto druhou jarní výhru. Hlavní měrou se o to zasloužil kapitán Karel Piták, jenž vstřelil obě branky svého týmu. Skvělým výkonem se blýskl i záložník Damien Boudjemaa. Slavia se v neúplné tabulce dostala na deváté místo o bod před Znojmo.

Slavící fotbalisté Slavie
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Znojemský nováček povzbuzený osmnácti body z předchozích deseti kol začal v Edenu aktivně, po čtvrthodině ale vzali taktovku do svých rukou slávisté. V sedmnácté minutě zakončoval kombinační akci Necid, ale radost z druhého gólu po návratu do Slavie mu zkazil brankář Hrubý, který dokázal míč přizvednout na horní část břevna.

Pražané, kteří měli po devatenácti kolech spolu s Bohemians 1905 na svém kontě nejméně nastřílených branek, pak drželi míč a snažili se najít skulinky ve znojemské defenzivě. Sice předváděli plno kombinací, ale k velkým šancím to zprvu nevedlo.

Když už se zdálo, že první půle branku nepřinese, poslal v 39. minutě centr do vápna Nitrianský a nabíhající Piták propálil Hrubého. Slávistický kapitán se dočkal první trefy po zimním návratu z Jablonce. Vzápětí mohl přidat druhý zásah, v akrobatické pozici ale mířil patičkou nad.

Červenobílí kontrolovali v druhé půli náskok a v rozmezí mezi 62. a 65. minutou mohli třikrát zvýšit. Nejprve Juhar střílel do tyče a pak přišly dvě Necidovy šance. Pohotovou ránu ale poslal těsně nad břevno a pak při samostatném úniku trefil brankářovy nohy.

Domácí za zahozené šance zaplatili. Znojmo bylo dopředu prakticky neškodné, až přišla 73. minuta a nečekané vyrovnání. Střídající Crnkič za slávistickou obranou převzal míč, udělal kličku Čontofalskému a z úhlu s přispěním brankové konstrukce vsítil svůj druhý ligový gól.

Slavia se ale smolným vývojem utkání nenechala zdeptat a vzala si zpět tři body. Agilní Boudjemaa v 80. minutě zacentroval ze strany a Piták hlavou svou druhou trefou v utkání rozhodl.

Slavia Praha - 1. SC Znojmo 2:1 (1:0)

Branky: 39. a 80. Piták - 73. Crnkič. Rozhodčí: Proske - Nádvorník, Černý. ŽK: Diarrassouba, Cihlář, Haurdič (všichni Znojmo). Diváci: 4 637.

Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Škoda, Smejkal, Ritchie - Zmrhal, R. Hrubý - Juhar (70. Vošahlík), Boudjemaa, Piták (85. Lička) - Necid. Trenér: Pastoor.

Znojmo: V. Hrubý - Helísek (58. Crnkič), Hnaníček, Odehnal, Mudra - Reljič (72. Stáňa), Haurdič, Lacko, Cihlář - Diarrassouba - Vašíček. Trenér: Kalvoda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články