Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Fotbalisty Českých Budějovic znovu povede Tobiáš

České Budějovice - Fotbalisty Českých Budějovic znovu povede Pavel Tobiáš, který tak nahradí odvolaného trenéra Jana Kmocha. Třiapadesátiletý kouč, který v první lize naposledy působil v Příbrami, povede Jihočechy již počtvrté v kariéře. Novým asistentem bude trenér rezervy Karel Musil, koučem brankářů zůstává Petr Skála.

Mužstvu bude Tobiáš představen dnes dopoledne a již povede první trénink. "Rozhodli jsme se pro něj, protože je to kvalitní a úspěšný trenér, který má navíc s působením v Dynamu velké zkušenosti," uvedl sportovní manažer klubu Roman Rogoz. "Co nejrychleji se chceme dostat z pásma sestupu, po konci podzimu si to společně vyhodnotíme," naznačil, jaké úkoly nový kouč dostal.

V úterý se zástupci jihočeského klubu rozhodli reagovat na neuspokojivé výsledky mužstva a jako první z ligového pelotonu sáhli v nové sezoně ke změně na trenérském postu. Stejně jako před rokem odvolalo vedení kouče už po čtyřech kolech, v nichž se Dynamu povedlo jen v jednom utkání bodovat.

Zatímco loni získali Českobudějovičtí pod vedením Františka Cipra jedno vítězství, letos dosáhl Jan Kmoch při své ligové premiéře v roli hlavního kouče pouze na bod za remízu 0:0 s nováčkem Bohemians Praha. Jinak utrpěli Jihočeši tři drtivé porážky nejméně o tři branky a po poslední z nich se Spartou se propadli na dno tabulky, což nakonec stálo Kmocha místo.

Jeho nástupce zná situaci v jihočeském klubu lépe než kdokoliv jiný. V Českých Budějovicích strávil většinu ze své bohaté trenérské kariéry, od roku 1993 vedl Dynamo v české nejvyšší soutěži celkem třikrát. Svoji obnovenou premiéru prožije jihočeský rodák v sobotním utkání ve Zlíně, kde už bude mít po boku nového asistenta Karla Musila, který doposud v České fotbalové lize vedl jihočeskou rezervu.

Tobiáš patří k nejzkušenějším ligovým trenérům, dohromady už odkoučoval 318 zápasů se zápornou bilancí 106 výher a 121 porážek. Vedle Českých Budějovic působil také v pražské Slavii a v Brně, naposledy trénoval Příbram, kde byl před dvěma lety na podzim předčasně odvolán. V současnosti pracoval v Českých Budějovicích s mládeží.

Jihočeši plánují také posílit kádr, podle některých informací má do klubu namířeno sparťanský záložník Ondřej Kúdela. Rogoz však jeho příchod nepotvrdil. "Můžu jen říct, že vedení se snaží získat určité posily. Jednáme s více kluby," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články