Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Znojmo zásluhou hattricku Vašíčka deklasovalo Jablonec

Brno - Fotbalisté Znojma v 19. kole první ligy deklasovali Jablonec 4:0 a zaznamenali svoji nejvyšší výhru v ligové historii. Hattrickem se o to zasloužil Václav Vašíček, gól přidal útočník z Pobřeží slonoviny Lamine Diarrassouba. Jablonec, který hrál od 69. minuty bez vyloučeného Víta Beneše, v této sezoně dostal od Znojma dohromady devět branek.

Lamine Diarrassouba ze Znojma slaví gól do sítě Jablonce
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Už první vzájemný duel přinesl divokou remízu 5:5 a i tentokrát se hrálo hodně ofenzivně. Ovšem již jen zásluhou Znojma. Už ve 2. minutě se po pravé straně prodral Lacko a jeho střílený centr usměrnil pod břevno Vašíček. Znojmo se dostalo bleskově do vedení a hrozilo dál. Po centru Mudry se k míči dostal osamocený Reljič, jenže vhodný moment pro zakončení prováhal.

Po půlhodině hry si na centr Mudry naskočil Diarrassouba a ve svém druhém ligovém zápase si připsal první branku. Problémy Jablonce nekončily, deset minut před koncem první půle se zranil útočník Doležal a trenér Skuhravý musel nuceně střídat. Další změnu udělal hned o poločase, kdy Kubista nahradil bývalého znojemského hráče Oklešťka.

Roman Skuhravý: "Osobně to beru jako obrovské zklamání a velkou ostudu. Šli jsme si zahrát fotbal, zatímco soupeř šel vyhrát. Hráči si musejí uvědomit, že s takovým přístupem body prostě nezískají. Nezbývá nám nic jiného než odčinit dnešní hanebný výkon v příštím utkání."

Obraz hry se ale příliš nezměnil. Po faulu Beneše na Vašíčka zahrál přímý kop Cihlář a přesným centrem našel právě faulovaného Vašíčka, který potvrdil střeleckou formu. Teprve pak se trochu chytil i Jablonec, ale hlavičky Hubníka nebo Rossiho gólman Hrubý s přehledem pochytal. Pak však přišel zbytečný zákrok Beneše na Cihláře na polovině hřiště, za který byl po druhé žluté kartě vyloučen.

Z následné standardní situace navíc Znojmo skórovalo počtvrté a znovu zásluhou Vašíčka. Ten za poslední čtyři zápasy vstřelil pět gólů. "Václav Vašíček předvedl výborný výkon, ale musím ho trošku krotit," chválil znojemský trenér Leoš Kalvoda. Jablonec už v oslabení neměl sílu zápas zdramatizovat a Znojmo si v záchranářském boji připsalo pátou výhru v sezoně.

"Výsledek hovoří za vše, ale zase tak jednoznačný zápas to nebyl. Klukům patří poděkování, ale musíme zůstat na zemi, je to teprve třetí jarní kolo. Liga je dlouhá a nás čekají další těžké zápasy," řekl trenér Kalvoda.

1. SC Znojmo - Baumit Jablonec 4:0 (2:0)

Branky: 2., 49. a 70. Vašíček, 31. Diarrassouba. Rozhodčí: Ardeleánu - Kříž, Gallo. ŽK: Mudra, Diarrassouba, Hnaníček - Beneš, Kubista, Hubník. ČK: 69. Beneš (Jablonec). Diváci: 625.

Znojmo: Hrubý - Mudra, Odehnal, Hnaníček, Helísek - Lacko, Haurdič, Reljič (84. Zeba), Cihlář (81. Stáňa) - Diarrassouba, Vašíček (97. Jonov). Trenér: Kalvoda.

Jablonec: Valeš - Rossi, Kysela, Beneš, Jablonský - Kopic, Okleštěk (46. Kubista), Novák, Čížek - Doležal (39. Hubník), Třešňák (74. Eliáš). Trenér: Skuhravý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články