Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Ostrava protahuje čekání na výhru, s Příbramí pouze remizovala

Ostrava - Záchranářský souboj mezi fotbalisty Ostravy a Příbramí v 19. kole první fotbalové ligy skončil remízou 1:1. Hosté vedli brankou Jakuba Řezníčka, alespoň bod zajistil domácím až devět minut před koncem Václav Svěrkoš. Příbram v úplném závěru přišla o vyloučeného Miroslava Slepičku, cenný bod však uhájila. Ostrava už deset kol čeká na vítězství.

Ostrava - Příbram
zdroj: ČTK autor: Michal Janošec

Palčivý problém s vykartovaným Frydrychem uprostřed obrany vyřešila Ostrava nasazením ligového debutanta Kaši a svůj klíčový zápas jara, jak ho v týdnu tituloval kouč František Komňacký, chtěla od začátku zlomit ofenzívou. Baníku nechyběla aktivita ani invence, zato však góly. Výrazný nápor domácích totiž v úvodní dvacetiminutovce shořel na koncovce. Greguš už ve čtvrté minutě pronikl s míčem na noze příbramskou obranou, ale Štěpán po jeho gólové výzvě na malém vápně tak dlouho otálel se střelou, až obrovskou šanci pohřbil.

V desáté minutě gól visel na vlásku: Škutkovu ránu z otočky Hruška reflexivně vyrazil nad sebe a z brankové čáry balon odkopl Hájovský. Ostravská převaha přišla vniveč. Neujal se ani drzý průnik Kaši, po jehož kolmici běžel sám na branku Foltýn, ale i jeho střelu dokázal Hruška zlikvidovat. Příbram byla v začátku odsouzena k bránění, o to větší šok na Bazalech způsobil její gól. Zeman ve 30. minutě od levé lajny poslal ideální centr do vápna na Řezníčka a Pavlenka na jeho hlavičku k tyči nedosáhl. Pro Příbram to byl první venkovní gól po 537 minutách.

Gól s Ostravou pořádně zamával. Její tlak se rozpadl a taktovku najednou převzali hosté, kteří získali střed pole a udávali tempo. Domácí se po změně stran ještě jednou pokusili na Příbram zatlačit, jenže místo po zemi většinou létaly balony vzduchem a s tím hosté neměli potíž. S příchodem střídajícího Svěrkoše měl Baník v poslední půlhodině chvíli na trávníku až čtyři čistokrevné útočníky, ale ti byli odříznuti od hry a míčů, které by potřebovali.

Přesto nakonec přišlo vyrovnání. Ve chvíli, kdy hosté měli hru plně pod kontrolou, Škutka naslepo napálil míč do ohně a těsně před Hruškou se ze změti těl vynořila noha Svěrkoše, který srovnal. Ostrava znovu ožila a ještě ji v tom podpořil Slepička, který už po třech minutách na hřišti na půlicí čáře nesmyslně fauloval Sukupa a byl vyloučen. V kratičké přesilovce už ale Baník na bránu nevystřelil.

Baník Ostrava - 1. FK Příbram 1:1 (0:1)

Branky: 81. Svěrkoš - 30. Řezníček. Rozhodčí: Příhoda - Nádvorník, Pospíšil. ŽK: Zápotočný, Volešák, Řezníček (všichni Příbram). ČK: 87. Slepička (Příbram). Diváci: 6 309.

Ostrava: Pavlenka - Zawada (81. Vengřinek), Kaša, Baránek, Sukup - Foltýn (64. Svěrkoš), Greguš - Štěpán, Kukec, Krmenčík (78. Holzer) - Škutka. Trenér: Komňacký.

Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišun - T. Pilík, Krbeček, Volešák (84. Slepička), Zeman (79. Mareš) - Řezníček, Stratil (60. Tarczal). Trenér: Čuhel.

František Komňacký (Ostrava): "Pro nás je bod málo, na druhou stranu na víc jsme dosáhnout nedokázali. O nějakém systému ve hře jsme mohli mluvit jen pětadvacet minut. Soupeře jsme dokázali přehrát solidní přípravnou kombinací a dostat se do několika situací, které bychom měli proměnit. Ale závěr prvního a druhý poločas byly trošku o vůli, ale ne o fotbale. Byla to hra na náhodu. Už jsem ani moc nevěřil, že to otočíme, ale nakonec se prosadil Svěrkoš, jediný hráč, který má tendenci předvídat, hýbat se a být na správném místě. Dostáváme se pod čáru ponoru, jsme ve složité situaci."

Petr Čuhel (Příbram): "I když jsme inkasovali až těsně před koncem, musíme být spokojeni. Náš vstup do zápasu byl jako ve většině utkání venku. Ve dvou třech situacích jsme měli štěstí, nebo dobře zakročil náš brankář. Když se nám povedlo vstřelit gól, měli jsme využít ještě některou z brejkových situací. Ale s bodem je spokojenost."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články