Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rychlá branka Markoviče zajistila Brnu výhru nad Příbramí

Brno - Fotbalisté Brna porazili v 18. kole první ligy v záchranářském souboji Příbram 1:0 brankou Miroslava Markoviče z páté minuty. Zbrojovka zvítězila poprvé po čtyřech zápasech a díky lepšímu skóre se dostala před dnešního soupeře na dvanácté místo tabulky. Příbram venku nedala gól už 507 minut a s Brnem prohrála teprve podruhé z posledních sedmi vzájemných zápasů.

Utkání Brno - Příbram
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Domácím vyšel dokonale vstup do utkání. Aktivnější hrou získali územní převahu, po Fischerově přihrávce se nejlepší brněnský střelec Markovič protáhl okolo stoperů Příbrami a přízemní střelou překvapil brankáře Hrušku. Dal svůj pátý gól v sezoně.

Po vedoucí brance Brno ještě chvíli diktovalo tempo, do šancí se ale už nedostávalo. Příbram pak postupně srovnala hru. V 17. minutě propásla největší příležitost k vyrovnání, když domácí brankář Hladký zlikvidoval hned tři šance za sebou. Střelu Volešáka vytáhl na břevno, stačil vzápětí vyrazit Slepičkovu hlavičku a chytl i Řezníčkovu dorážku. I když měla Příbram do konce poločasu mírnou územní převahu, do šancí ji pozorně hrající domácí zadáci nepustili.


Do druhého poločasu trenér Brna Kotal pozměnil taktiku a vsadil na defenzivní jistotu. Upustil od hry pouze se třemi zadáky a obranu posílil další stoper Košťál, který nahradil Šumberu. Brňané si udržovali územní převahu, chyběla jim ale kombinační přesnost. Hosté spoléhali na ojedinělé protiútoky. Krok srovnali až v poslední čtvrthodině, domácí však pozorným výkonem hubené vítězství ubránili.

Sedm minut před koncem ještě mohl zvýšit náskok Brna Skalák, který netrefil opuštěnou branku. Stejnou šanci propásl v poslední minutě také Kroupa.

Zbrojovka Brno - 1. FK Příbram 1:0 (1:0)

Branka: 5. Markovič. Rozhodčí: Hrubeš - Vlasjuk, Ratajová. ŽK: Schuster - Pilík, Hájovský. Diváci: 3962.

Brno: Hladký - Buchta, Schuster, Pernica - Šisler (79. Malík), Fischer, Zavadil (86. Kroupa), Lutonský - Skalák, Šumbera (46. Košťál) - Markovič. Trenér: Kotal.

Příbram: Hruška - Jugas (80. Kraut), Hájovský, Zápotočný, Mišůn - Pilík, Krbeček (77. Tarczal), Volešák, Zeman - Slepička (56. Stratil), Řezníček. Trenér: Čuhel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy