Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Baroš přestupuje z Lyonu do Galatasaraye

Praha - Fotbalista Milan Baroš mění dres a z francouzského Olympique Lyon míří do týmu tureckého mistra Galatasaraye Istanbul. Podle člena vedení Galatasaraye Halduna Üstünela podepsal reprezentační útočník s klubem tříletou smlouvu.

Milan Baroš
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Úřadující turecký šampion předstihl v boji o Barošovy služby Betis Sevilla a saúdskoarabský Al Ittihád. Je možné, že německý trenér Michael Skibbe zařadí českého fotbalistu do základní sestavy už pro středeční zápas 3. předkola Ligy mistrů se Steauou Bukurešť. 

Přestupem do Galatasaraye následuje Baroš krajany Pavla Horvátha a Marka Heinze. Ani jeden z nich však s tureckým klubem neměl dobrou zkušenost a záhy z Istanbulu odešli. Horváth strávil v klubu na podzim 2001 tři měsíce a odehrál tři zápasy. Heinz nastoupil mezi zářím 2005 a říjnem 2006 k 18 duelům. 

Baroš se v Turecku pokusí oživit uvadající kariéru. V Lyonu, kde má smlouvu až do roku 2010, se odchovanec Baníku Ostrava nedokázal prosadit a ani na hostování v anglickém Portsmouthu se mu nedařilo, když v 16 zápasech nedal ani jeden gól. Král střelců Eura 2004 prožil nejlepší léta v zahraničí v Liverpoolu, s nímž vyhrál Ligu mistrů, v minulosti hrál také za Aston Villu.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články