Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Barcelona i Atlético prohrály, Real se osamostatnil v čele

Madrid – Nečekanou ztrátu zaznamenali ve španělské lize fotbalisté Barcelony. Obhájce titulu prohrál na hřišti San Sebastianu 3:1 a na vedoucí Real, který bez větších problémů doma zdolal Elche 3:0, ztrácí tři body. Zaváhal i třetí tým tabulky Atlético Madrid, které si z Osasuny odvezlo výprask 0:3.

Real v lize zvládl i poslední třetí zápas bez distancovaného kanonýra Cristiana Ronalda, jemuž dnes vedení soutěže zamítlo žádost o prominutí zbytku trestu za červenou kartu. V generálce na blížící se duel Ligy mistrů na hřišti Schalke zařídili vítězství "Bílého baletu" Asier Illarramendi, který hrál místo rovněž potrestaného Luky Modriče, a ve druhém poločase Gareth Bale a Isco.

Barcelona prohrávala na hřišti San Sebastianu po půlhodině vlastní brankou Kamerunce Alexandra Songa. Vyrovnání zařídil obhájci titulu v 36. minutě Lionel Messi šestou trefou v posledních čtyřech ligových zápasech.

Hosté ale výsledek otočit nedokázali. Ve druhém poločase zvýšil vedení domácích svým šestnáctým gólem v sezoně nejlepší střelec klubu Antoin Griezmann. Na konečných 3:1 pak uzavřel pět minut po něm David Zurutuza, který díky dobře načasovanému náběhu usměrnil do sítě těsně před gólmanem Valdésem Griezmannův centr.

Atlético šanci přeskočit Barcelonu nevyužil

Svěřenci trenéra Diega Simeoneho nenavázali na čtyři dny staré vítězství 1:0 v osmifinále Ligy mistrů nad AC Milán a s Osasunou prohrávali už od šesté minuty. Na zadní tyči si na míč po rohu počíhal nehlídaný Álvaro Cejudo.

Ještě do přestávky zvýšili náskok navarrského týmu střelou z 20 metrů Emiliano Armenteros a hlavičkou po křídelní akci záložník Roberto Torres. Atlético utrpělo celkově třetí a zároveň i nejvyšší ligovou porážku v ročníku a v tabulce je třetí o skóre za Barcelonou.

Bilbao vyhrálo nad Betisem Sevilla. Na čtvrtém místě tabulky si udrželi čtyřbodový náskok před San Sebastianem. Beznadějně poslední Betis prohrával od 34. minuty, kde proměnil pokutový kop Iker Muniain. Za penaltový zákrok viděl žlutou kartu Damien Perquis a za protesty Lolo Reyes, oba si následně vykoledovali i druhé napomínání a Betis musel od 58. minuty dohrávat v devíti. Dlouhou přesilovku zužitkoval až v 81. minutě Guillermo Fernández.

Vylučovalo se i v utkání mezi Vallecanem a Sevillou, která ale přišla na hřišti Raya o Vicenteho Iborru po druhé žluté kartě až sedm minut před koncem. V té době už vedla díky trefě Cokeho v Madridu 1:0, tento výsledek uhájila a ukončila sérii šesti zápasů bez vítězství.

Valencii spasil v utkání s Granadou gól devatenáctiletého obránce Rubéna Veza, který při svém debutu zařídil výhru 2:1. "Netopýři" museli zápas otáčet po gólu Pitiho ze 47. minuty, o vyrovnávací branku se postaral Paco Alcácer v 64. minutě.

Španělská fotbalová liga - 25. kolo:

Real Madrid - Elche 3:0 (34. Illarramendi, 72. Bale, 81. Isco), Vigo - Getafe 1:1 (59. Rafinha - 20. Lafita), San Sebastian - FC Barcelona 3:1 (32. vlastní Song, 54. Griezmann, 59. Zurutuza - 36. Messi), Almería - Málaga 0:0, Vallecano - FC Sevilla 0:1 (58. Coke), Betis Sevilla - Bilbao 0:2 (34. Muniain z pen., 81. Fernández), Valencie - Granada 2:1
(64. Alcácer, 90.+1 Vezo - 47. Piti), Pamplona - Atlético Madrid 3:0 (6. Cejudo, 21. Armenteros, 42. Torres).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články