Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rajtoral si proti Bayernu "neškrtl", Jiráček přispěl k porážce Dortmundu

Berlín - Hannover s obráncem Františkem Rajtoralem prohrál 0:4 s Bayernem Mnichov, který natáhl svou sérii neporazitelnosti na 47 zápasů a tabulku vede už o devatenáct bodů. Petr Jiráček nezklamal svého trenéra, který ho po čase znovu povolal do sestavy Hamburku, a pomohl svému týmu brankou k překvapivému vítězství 3:0 nad Borussií Dortmund. Hamburk tak dosáhl na body poprvé po sedmi ligových porážkách. V dalším ze zápasů hráči Schalke doma jen remizovali bez branek s Mohučí. V dresu hostů odehrál celé utkání obránce Zdeněk Pospěch. Střelecky se dařilo Tomáši Pekhartovi, který rozhodl o výhře Norimberku 2:1 nad nováčkem soutěže Braunschweigem.

Arjen Robben a Mario Mandžukič z Bayernu
zdroj: ČTK/DPA autor: Peter Steffen

V Bundeslize vyhrál Bayern 14. duel za sebou a blíží se tomu, aby oslavil titul už v březnu. Rajtoral si v této sezoně proti Bayernu zahrál už dvakrát v Lize mistrů za Plzeň a s Hannoverem proti bundesligovému suverénovi dopadl podobně jako s celkem, z nějž v Německu hostuje. Jeho tým neskóroval, zatímco soupeř si pohlídal vítězství.

Svěřenci Pepa Guardioly, který nechal po důležitém vítězství 2:0 v osmifinále Ligy mistrů nad Arsenalem odpočívat brankáře Manuela Neuera, si zajistili tři body už v první půli. Mezi střelce se zapsali Thomas Müller a Thiago Alcántara, po přestávce završili další exhibici Bayernu znovu Müller a Mario Mandžukič.

Jiráček oslavil návrat do sestavy gólem

Jiráček se do sestavy Hamburku dostal po dvou měsících, když tentokrát zasáhl do zápasu od úvodní minuty a krátce před přestávkou poprvé v sezoně skóroval, když na zadní tyči usměrnil hlavou do branky centr Pierra-Michela Lassogy.

Lasogga pak v 58. minutě po samostatném úniku zvýšil na 2:0 a konečnou podobu výsledku dal v nastaveném čase Turek Hakan Calhanoglu, který přímým kopem z poloviny hřiště zaskočil gólmana Dortmundu Romana Weidenfellera. Žlutočerní po třech vítězstvích vyšli poprvé bodově naprázdno a v tabulce zůstávají třetí.

Brémy ubránily Frankfurt v deseti

Frankfurt bez útočníka Václav Kadlec remizoval domácím hřišti bez branek s Brémami, za které odehrál závěr utkání český obránce Theodor Gebre Selassie. Oba celky mají na kontě 22 bodů. Eintracht v posledních dvou domácích zápasech získal po třech bodech a konečně ukončil 266 dní dlouhé čekání na výhru na svém stadionu, proti Werderu se ale před vlastními fanoušky přes výraznou převahu střelecky neprosadil.

I díky 55 minut dlouhé přesilovce po vyloučení Felixe Kroose zvítězil na střely 21:3, ale selhal i v největších šancích. Souboj celků, které jsou po dnešku jen čtyři body od přímého sestupu, tak skončil pro oba týmy nepříjemnou remízou.

Schalke - Mohuč
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Schalke ztratilo body s Mohučí

Schalke zahájilo jaro nejlépe za posledních dvanáct let, podobně dobrou formu má ale i Mohuč, která ze čtyř duelů po přestávce získala devět bodů za tři výhry. Vzájemný duel i přes ofenzivní pojetí obou týmů gól nepřinesl.

Norimberk dokázal otočit duel s Braunschweigem, se kterým prohrával od 35. minuty po trefě Domiho Kumbely. Domácí ale zvrátili zápas v úvodu druhého poločasu, když se nejprve minutu po změně stran trefil Japonec Hiroši Kijotake a minutu po něm střelou z hranice šestnáctky uzavřel skóre Pekhart.

Německá fotbalová liga - 22. kolo: Schalke - Mohuč 0:0, Freiburg - Augsburg 2:4 (17. Schmid, 73. Mehmedi - 7. Werner, 78. Verhaegh, 85. Altintop, 90.+4 Hahn), Mönchengladbach - Hoffenheim 2:2 (4. Herrmann, 18. Jantschke - 56. Firmino, 82. Salihovič z pen.), Norimberk - Braunschweig 2:1 (46. Kiyotake, 47. Pekhart - 35. Kumbela), Stuttgart - Hertha Berlín 1:2 (45. Boka - 5. Kobiašvili, 87. Wagner), Hamburk - Dortmund 3:0 (42. Jiráček, 58. Lasogga, 90.+1 Calhanoglu), Eintracht Frankfurt - Brémy 0:0, Hannover - Bayern Mnichov 0:4 (25. a 59. T. Müller, 34. Thiago, 66. Mandžukič).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články