Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Citizens byli nad síly Chelsea, Arsenal překonal Liverpool

Londýn - Chelsea i s Petrem Čechem v brance nestačila na Manchester City a loučí se s Anglickým pohárem v osmifinále. Po brankách Jovetiče a Nasriho vyhráli Citizens s přehledem 2:0 a postupují do další fáze klasického poháru. Alespoň mírnou odplatu za potupnou porážku 1:5 na Anfield Road vykonali hráči Arsenalu, když vyřadili Liverpool po těsném souboji 2:1. Rosický nebyl ani na lavičce, pravděpodobně s výhledem na středeční utkání proti Bayernu.

Slavící Mikel Arteta
zdroj: EMPICS autor: John Walton

Arsenal postoupil do čtvrtfinále FA Cupu, kde se utká s Evertonem. Liverpoolu měl v osmifinále co oplácet, před týdnem totiž prohrál v ligovém utkání 1:5. A ze začátku se zdálo, že i nyní budou neúprosné protiútoky nad síly Gunners. Sturridge se dvakrát v rychlém sledu dostal za obranu domácích, ale nedokázal překonat Fabianského.

Arsenal se však dokázal oklepat a nedlouho poté začal kontrolovat střed hřiště. Po čtvrt hodině hry se ze situace po přímém kopu na hranici šestnáctky prosadil Oxlade-Chamberlain, když dorazil odražený míč po Sanogově střele za Jonesova záda. Ještě do poločasu mohl srovnat Suárez, který se prosmýkl přes Koscielného, jeho ránu ke vzdálenější tyči však Fabianski vyškrábl ven.

Hned zkraje druhé půle se Gunners prosadili podruhé. Özil vyslal Oxlade-Chamberlaina na pravém kraji za obranu soupeře, Angličanovu zpětnou přihrávku zachytil Podolski a slabší pravačkou přesně zakončil. Liverpool po necelé hodině srovnal, když Podolski fauloval Suáreze v pokutovém území a Gerrard proměnil nařízený pokutový kop.

Penalta se proti Arsenalu měla pískat ještě jednou po dalším faulu na uruguayského útočníka, ovšem rozhodčí Webb pouze rozpažil ruce. Gerrard mohl být ještě v závěru vyloučen za faul na Oxlade-Chamberlaina, rozhodčí ovšem druhou žlutou anglickému reprezentačnímu kapitánovi neudělil. V závěru ještě Liverpool několikrát nebezpečně ohrozil branku domácích, ti však nakonec vedení udrželi a prošli do čtvrtfinále.

Stevan Jovetič otevírá skóre
zdroj: AP Photo autor: Jon Super

City oplatilo Chelsea ligovou prohru, zvítězilo 2:0

Čech v této sezoně Anglického poháru poprvé v brance nahradil Marka Schwarzera, který vychytal výhry nad Derby County a Stoke. Inkasoval ale už v 17. minutě po střele Stevana Jovetiče. Černohorský reprezentant si ńavíc spravil chuť hned minutu poté, co nastřelil břevno.

Po přestávce pojistil vedení City střelou do prázdné branky záložník Samuel Nasri po kombinaci na jeden dotyk s Davidem Silvou, gól Joleona Lescotta na 3:0 pak neplatil kvůli ofsajdu. Manchesterský celek Chelsea prakticky nepustil do šance a soupeři oplatil ligovou porážku 0:1 ze začátku února.

Sunderland i s Čelůstkou v sestavě porazil Southampton

Do základní sestavy Sunderlandu se poprvé od minulého kola poháru s Kidderminsterem vrátil obránce Ondřej Čelůstka a jeho tým znovu vyhrál 1:0. Tentokrát měl však složitější úlohu a místo týmu z páté ligy čelil rivalovi z Premier League Southamptonu. Duel před poloprázdnými tribunami rozhodl ve 49. minutě Craig Gardner.

Druholigový Wigan pokračuje v cestě za obhajobou překvapivého celkového triumfu z posledního ročníku. Dnes zdolal 2:1 Cardiff, který si s ním před sezonou vyměnil pozici a zamířil do Premier League. Duel mezi Sheffieldem Wednesday a Charltonem byl odložen kvůli podmáčenému trávníku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články