Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Fotbalisté Liberce doma remizovali s Plzní

Liberec - Fotbalisté Plzně zlomili nepříznivou sérii a po dlouhých čtrnácti letech dokázali bodovat na hřišti Liberce. Domácí přitom v utkání 4. ligového kola téměř celý druhý poločas vedli zásluhou Jana Blažka, ale tři minuty před koncem zajistil hostům remízu střídající Adam Varadi. Severočechům tak zhořkla generálka před čtvrteční odvetou Poháru UEFA v Žilině.

Utkání Liberec-Plzeň
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Plzeňští vstoupili do utkání hodně aktivně, jako by byli namlsáni minulým utkáním, kdy i v deseti v nastaveném čase sebrali dva body mistrovské Slavii. Západočeši ovládli střed hřiště a zpočátku zkoušeli štěstí střelami z dálky. V 6. minutě jen těsně minul Trapp, za další čtyři minuty ho napodobil Horváth po pěkném přiťuknutí od Tatanašviliho. 

Liberec až na jednu změnu nastoupil ve vítězné sestavě z duelu s Teplicemi, ale prvních dvacet minut působil zakřiknutě. Brankář Hauzr, který znovu dostal přednost před Zlámalem, se v domácí brance rozhodně nenudil. Ve 26. minutě jen sledoval, jak po dalším Horváthově centru míří aktivní Tatanašvili hlavou do břevna. 

Až tato akce Slovan probrala. Po půlhodině hry mu málem nabídl vedení obrovskou chybou Rada, který jako poslední hostující hráč nezvládl kličku, jenže od Smetany se balon odrazil k Blažkovi do ofsajdu. Gól tak nemohl platit. Téměř vzápětí plzeňský gólman Poštulka špatně vyběhl při rohu, ale volný Bílek napálil jen tyč odkryté branky. 

Těsně před pauzou našel Radzinevičius dlouhým pasem Dittricha, ale Poštulka nemusel zasahovat. To jeho protějšek na druhé straně měl plno práce s nepříjemnou střelou Rezka. Plzeňská aktivita pokračovala i po přestávce. V 54. minutě postupoval do otevřené obrany Trapp, přistrčil volnému Rezkovi, jenže Hauzr skvěle vykopl. Z protiútoku nečekaně udeřilo na opačné polovině; Smetana prodloužil balon napříč šestnáctkou na nabíhajícího Blažka a Poštulka byl proti jeho tvrdé střele bez šance. 

Hosté se snažili rychle odpovědět, ale Horváthův centr poslal Navrátil mimo. Jinak ale s Plzní inkasovaná branka zamávala. Rozhodnutí měl na noze v 69. minutě střídající Kerič, který trefil přízemní střelou vzdálenější tyč. Za chvíli poslal domácí trenér Škorpil na trávník i druhého elitního útočníka Nezmara a krátce po jeho příchodu mohl zvýšit Dočkal. Poštulka však jeho střelu vyrazil. 

Zdálo se, že Plzni nezbudou na závěrečný nápor síly, ale poslední desetiminutovku Liberec nezvládl. V hlavní roli byl střídající Varadi. Nejprve vystřelil z úhlu těsně podél čáry vedle, vzápětí přesně nezamířil ani k bližší tyči, ale tři minuty před koncem už se dočkal gólové radosti, když po velkém závaru a Radově střele do břevna doklepl míč do sítě.   

Slovan tak po výhrách nad Slavií a Teplicemi doma poprvé v sezoně klopýtl, naopak Plzeň dokázala na hřišti Liberce bodovat po devíti prohraných zápasech za sebou.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články