Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Byli jsme příliš nervózní, mrzelo Wengera. Moyes byl s remízou spokojen

Londýn – Přílišná nervozita po sobotním debaklu s Liverpoolem. To byla podle trenéra Arsenalu Arséna Wengera hlavní příčina toho, že jeho svěřenci ve šlágru anglické ligy remizovali s Manchesterem United 0:0. Zkušený lodivod přes další ztrátu věří, že Gunners zůstávají ve výborné pozici v boji o titul.

Arséne Wenger
zdroj: Getty Images autor: Stuart MacFarlane

"Někdy nedáte gól, protože jste maximálně soustředění na to, abyste neinkasovali. To možná omezilo naši hru v ofenzivě, protože jsme byli zasaženi pěti sobotními góly z Liverpoolu," řekl Wenger po domácím utkání s United.

"Cítil jsem, že jsme byli nervózní. Není to znepokojující, jsme jen lidé a to se vždy po takových zápasech stává," doplnil kouč Arsenalu, který na úvodních 74 minut postavil do zálohy reprezentačního kapitána Tomáše Rosického.

Londýnské mužstvo nevyužilo šanci vrátit se do čela tabulky a z druhého místa ztrácí po 26 kolech bod na vedoucího městského rivala Chelsea. "Máme za sebou dvě těžká utkání a jsme stále ve výborné pozici. Přestože jsme uhráli dva špatné výsledky, stále máme šanci a zůstáváme v boji o titul," upozornil Wenger. Se svými svěřenci naposledy vyhrál Premier League před deseti lety.

Kouč United David Moyes byl s remízou spokojený. Obhájce titulu neprohrál s Arsenalem pošesté za sebou a navázal na listopadový domácí triumf 1:0. "Na stadionu Emirates to bývá těžké a oni zažívají skvělou sezonu. Ale kdyby mi někdo na začátku ročníku řekl, že s Arsenalem získáme čtyři body, nebyl bych příliš nespokojený," konstatoval Moyes.

Zůstává pozitivní, přestože "Rudí ďáblové" jsou nadále sedmí a ztrácejí už 11 bodů na čtvrté místo, zajišťující start v předkole Ligy mistrů. "Pokud existuje jeden klub, který byl skvělý ve vyhrávání zápasů v druhé polovině sezony a vytváření tlaku na soupeře, pak je to Manchester United," prohlásil nástupce legendárního Alexe Fergusona.

"Budeme se snažit, aby to fungovalo. Můžeme pouze odvést svou práci nejlépe, jak dovedeme. Chceme být lepší a nesmíme se starat o ostatní týmy, jen se snažit vyhrát příští zápas," dodal Moyes.

Proti Arsenalu si bývalý trenér Evertonu prodloužil vlastní negativní rekord, protože už v 49. ligovém utkání za sebou nedokázal vyhrát na hřišti mužstva z tradiční anglické velké čtyřky (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články