Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Fotbalisté Slavie deklasovali nováčka Bohemians pěti góly

Praha - Fotbalisté Slavie deklasovali v dnešní předehrávce čtvrtého kola první ligy v městském derby nováčka Bohemians Praha 5:0. Generálka na odvetu třetího předkola Ligy mistrů proti Fiorentině tak domácím vyšla na výbornou, ale ve středu je čeká nesrovnatelně těžší soupeř. Dvě branky domácích dal Belaid, potřetí v sezoně se trefil Necid.

K rekonvalescentům Váchovi, Šmicrovi a Dřížďalovi přibyli na seznam marodů zranění Latka, Šenkeřík a Švento, takže domácí kouč Karel Jarolím musel udělat v sestavě několik změn. Poprvé v lize se v základu objevil Chorvat Šiklič, do hry se v druhé půli dostal i Ital Litteri. 

Domácí začali náporem a do první šance se v osmé minutě dostal Toleski. Po Krajčíkově centru nekrytý hlavičkoval, ale míč poslal těsně vedle pravé tyče Bohemians. O minutu později Černý našel za obranou hostů Necida, ale ten sám před brankářem Belaněm minul levou tyč. 

Po odkopu brankáře Vaniaka po Brabcově nepovedené malé domů napálil míč v 18. minutě Zoubek a za domácího gólmana musel hasit nebezpečí Suchý. Ofenzivní hra slávistů byla korunována v 25. minutě. Na brankáře Belaně šel sám Toleski, gólman stačil mimo vápno v pádu odvrátit míč jen k nabíhajícímu tuniskému reprezentantovi Belaidovi, který s přehledem do
prázdné branky otevřel skóre.

Slavia ligového nováčka dál jasně přehrávala. V 41. minutě poslal trestný
kop do vápna Černý, ale Brabcovu hlavičku gólman Bohemians chytil. Do poločasu se ale diváci přece jen radovali podruhé. Necid si narazil míč s Toleským, sám před brankářem nezaváhal a od tyče poslal míč potřetí v sezoně do sítě. 

Obraz hry se nezměnil ani po přestávce a v 52. minutě to bylo už 3:0. Na konci pohledné kombinační akce Necida s Krajčíkem byl nejlepší cizinec minulého ligového ročníku Toleski. Soupeř rychlému kombinačnímu fotbalu domácích nestačil a častokrát se uchyloval k faulům. Jeden z nich potrestal svou druhou brankou v zápase Belaid, jenž poslal trestný kop z 25 metrů přesně do růžku Belaňovy branky. 

Hosté se již těšili na závěr zápasu, ale další faul Kwameho je stál ještě pátý gól. Po faulu na Tavarese slávisté rychle rozehráli trestný kop a Jarolím střelou z 22 metrů nachytal nepřipraveného hostujícího brankáře, který se po jeho ráně jen marně natahoval.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články