Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta zakončila soustředění ve Španělsku remízou s Krasnodarem

Jerez (Španělsko) - Fotbalisté Sparty Praha zakončili herní soustředění ve Španělsku remízou 1:1 s ruským FK Krasnodar. Lídr první ligy tak z Jerezu odjíždí s bilancí jedné výhry, jedné remízy a dvou porážek. Ze čtyř zápasů ve Španělsku sparťané porazili jen Lokomotiv Moskva. Vedle Ludogorce Razgrad prohráli i s Lechem Poznaň.

Trenér Sparty Vítězslav Lavička
zdroj: ČTK

Sparta oproti čtvrtečnímu duelu s bulharským Razgradem (0:1) nastoupila v nejsilnější možné sestavě a už v šesté minutě šla do vedení. Marek Matějovský našel kolmou přihrávkou Davida Lafatu, který udělal kličku gólmanovi a zakončil do odkryté branky. 

Kapitán letenského týmu mohl pět minut před pauzou zdvojnásobit vedení, ale tentokrát střelou zdálky trefil jen břevno. V 65. minutě šestý celek ruské ligy vyrovnal po zásahu Mamajeva. 

Vítězslav Lavička, trenér Sparty: "V prvním poločase byla naše hra kvalitní, co se týče organizace směrem dozadu. Hráli jsme nátlakově a kombinací jsme si vytvořili několik zajímavých akcí. Vytknout hráčům mohu pouze nižší efektivitu."

Vítěz podzimní části Gambrinus ligy tak má za sebou po kondičním soustředění v Třeboni také herní soustředění a příští týden ho čeká generálka na jarní část – přátelský zápas s Jabloncem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články