Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

V Baníku před odletem na soustředění skončili Lukeš, Kraut a Droppa

Ostrava - Baník Ostrava zúžil před odletem na soustředění do Turecka kádr o Martina Lukeše, Dominika Krauta a Lukáše Droppu. S trojicí fotbalistů, kteří mají platné smlouvy, vedení klubu dále nepočítá a mohou si hledat nové angažmá.

Ostravský stadion Bazaly
zdroj: ČT24

Baník se necelý měsíc před začátkem jara rozhodl pro další řez kádrem a potvrdil to, o čem se ve fotbalových kuloárech šušká už delší dobu: vyřadil z kádru pětatřicetiletého záložníka Lukeše, útočníka Krauta i středopolaře Droppu. Jedny ze služebně nejstarších hráčů současného celku už trenér František Komňacký nebere na herní kemp do Antalye.

Droppa byl vyřazen z kádru už minulý týden poté, co odmítl prodloužit smlouvu, Krautovi končí kontrakt až po příští sezoně, ale Komňackému se nehodí do koncepce, stejně jako miláček fanoušků a služebně nejstarší hráč současného kádru Lukeš.

"Bylo to velmi těžké rozhodování, o kterém jsme debatovali v úterý dlouho do noci. I já jsem mu sdělil, že si vážím, co pro klub i fotbal celkově udělal. Ale taky jsem mu musel říct, že dnešní fotbalové trendy jdou jiným směrem, než jaké on může v pětatřiceti letech nabídnout. Dnešní fotbal je o dynamice, nasazení, rychlosti," řekl trenér František Komňacký.

Bruntálský odchovanec s výjimkou jediné sezony 2003/2004 strávené ve Slavii odehrál celou dosavadní prvoligovou kariéru za Ostravu. V jejích barvách si připsal 316 startů, dalších 20 přidal ve Slavii. Dvojnásobný český reprezentant vstřelil 44 branek.

"Vedení klubu s ním mluvilo a dohodlo se s ním na seriózním ukončení kontraktu, který mu vyprší v červnu. Pomůže mu s hledáním nového klubu, pokud tedy bude mít chuť hrát jinde než v Baníku. On to přijal jako profesionál," řekl Komňacký.

Je nám líto, video expirovalo.
Ostrava představila trojici zahraničních posil

Baník představil trojici zahraničních posil, nejvíc si slibuje od Lindpereho

Předposlední tým podzimní části Gambrinus ligy bude místo toho v boji o záchranu mezi českou elitou spoléhat na cizince. Zatímco brazilský ofenzivní záložník Dyjan Carlos de Azevedo je spíš investicí do budoucna, do základní sestavy by se měli prosadit lotyšský reprezentační obránce Alans Sinělnikovs a zejména estonský středopolař Joel Lindpere.

Záložník s 92 reprezentačními starty na kontě v posledních třech sezonách působil v MLS, v týmu New York Red Bulls si zahrál i po boku slavného francouzského útočníka Thierryho Henryho. "Mám šanci zůstat na očích reprezentačnímu trenérovi a také je pro mě čest být součástí klubu s takovou historií," uvedl dvaatřicetiletý Lindpere, který naposledy oblékal v zámoří dres Chicaga.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články