Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Suchý končí ve Spartaku a míří do Basileje

Moskva – Marek Suchý po čtyřech letech opouští Spartak Moskva. Reprezentační obránce odchází do Basileje na půlroční hostování s opcí na přestup. Suchý by měl do Švýcarska dorazit ve středu, podstoupit zdravotní prohlídku a následně podepsat smlouvu, která by v případě letního přestupu měla platit tři roky.

Marek Suchý v dresu Spartaku
zdroj: ITAR-TASS autor: Ruslan Shamukov

"Od léta jsme plánovaně v souladu se Spartakem hledali pro Marka nový klub, který by splňoval jeho přání, aby šlo o tým s vysokými ambicemi. V tomto ohledu se podařilo najít ideální volbu," řekl agent Viktor Kolář.

"Je mi líto, že odcházím, ale takový je fotbal. Třeba budu za šest měsíců zpátky, protože mám ve Spartaku stále platnou smlouvu a ve fotbale se nikdy nedá nic odhadnout," citovala Suchého ruská média. "Před časem jsem mluvil s trenérem Karpinem a shodli jsme se, že nemá cenu, abych vysedával na lavičce, ale abych pravidelně hrál," dodal.

O slávistického odchovance se zajímaly Anderlecht, Norimberk či nováček italské ligy Sassuolo. Nakonec se Suchý stane posilou nejlepšího švýcarského klubu, který pravidelně hraje Ligu mistrů a na jaře se představí ve vyřazovací fázi Evropské ligy, kde obhajuje loňskou semifinálovou účast. Za šestnáctinásobného švýcarského mistra hrával v letech 2011 a 2012 jiný český obránce Radoslav Kováč.

Pětadvacetiletý Suchý odehrál za Spartak 84 zápasů ruské ligy, během podzimu však přišel o místo v sestavě a dostal od klubu svolení hledat si jiné angažmá.

Je nám líto, video expirovalo.
Suchý přestupuje do Basileje
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články