Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Necid si poprvé od návratu zahrál doma, se Žižkovem se Slavia nadřela

Praha - Fotbalista Tomáš Necid se poprvé od návratu do Slavie představil domácím fanouškům. Čtyřiadvacetiletý útočník odehrál první poločas dnešního duelu Tipsport ligy s Viktorií Žižkov, a i když se gólově neprosadil, byl rád, že si opět mohl po více než pěti letech zahrát v Edenu před příznivci červenobílých. Zápas v hledišti sledoval i nový kouč národního týmu Pavel Vrba, Necid ale zatím návrat do reprezentace neřeší.

Tomáš Necid v dresu Slavie
zdroj: ČTK autor: Peška Stanislav

"Jsem rád, že jsem se vrátil a že jsem si mohl zahrát. Hráli jsme docela dobře, jsem rád, že jsme ten poločas vyhráli. Ještě abych dával nějaké góly," řekl Necid, který nastoupil v prvním poločase za silnější jedenáctku Slavie, která úvodní dějství vyhrála 2:1. Utkání skončilo 3:2. Necid, který v Edenu hostuje do konce sezony z CSKA Moskva, se dostal do několika šancí, gólově se ale neprosadil.

Bylo vidět, že si ještě stále zvyká na nové spoluhráče. "Souhru jsme začali ladit už na soustředění na Kanárských ostrovech. Něco jsme už natrénovali, ale ještě se musíme sehrát. Ještě je na to čas, věřím, že to na jaře půjde," podotkl Necid. Do Čech po týdnech teplého počasí dorazilo sněžení a zápas s Viktorií se tak hrál v opravdu zimních podmínkách. Necidovi to ale problém nedělalo, neboť je zvyklý na mráz z Ruska.

"Nevadí mi to, v Rusku to bylo horší. Ale samozřejmě to není příjemné, když ještě v pondělí svítilo sluníčko a teď je sníh. Terén byl docela nebezpečný, ale pro všechny je to stejné," konstatoval. Duelu se Žižkovem přihlížel i reprezentační kouč Vrba, Necid ale případný návrat do národního týmu, za který naposledy nastoupil v květnu 2012, zatím neřeší. "V tuhle chvíli na to nemyslím, teď tohle téma pro mě není důležité. Soustředím se na to, abych se dostal do formy, dával góly a pomohl Slavii. Co bude v létě, to neřeším," doplnil Necid.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia - Žižkov

Fotbalová Tipsport liga:

Skupina B (UMT Eden):

Slavia Praha - Viktoria Žižkov 3:2 (2:1)

Branky: 5. Piták z pen., 45. Škoda, 51. Vyhnal - 13. Voltr, 47. Redzepi. Sestava Slavie: I. poločas: Čontofalský - Nitrianský, Škoda, Neves, Zmrhal - Gecov, Piták - Vošahlík, Koreš, Juhar - Necid. II. poločas: Černý - Dostál, Škoda, Souček, Tusjak - Gecov (73. Hrubý), Lička - Prošek, Bazal, Mensah - Vyhnal. Trenér: Koubek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články