Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Milánské AC šokoval čtyřgólový mladík Sassuola, Neapol a AS Řím si zastřílely

Řím – Devatenáctiletý útočník Domenico Berardi zařídil v italské lize čtyřmi brankami výhru Sassuola nad AC Milán 4:3. Nováček soutěže přitom prohrával již po třinácti minutách o dvě branky. Nakonec díky velkému obratu zvítězil a opustil sestupové pásmo. Již po jedenáct zápasů v italské lize neztratili fotbalisté Juventusu ani bod. Obhájce titulu formu potvrdil i v zápase na hřišti Cagliari. Domácí se sice dostali do vedení, ale favorit zápas otočil a vyhrál 4:1. V čele má před druhým AS Řím, který rozdrtil FC Janov 4:0, náskok osm bodů. Zastřílela si i třetí Neapol, která 3:0 porazila Veronu. Neuspěla poslední Catania s Jaroslavem Plašilem, která nestačila na Bergamo a prohrála 1:2.

Domenico Berardi ze Sassuola dal AC Milán čtyři góly
zdroj: ČTK/AP autor: Davide Spada

AC Milán šel na hřišti Sassuola do vedení v 9. minutě, kdy se po přihrávce Nigela De Jonga trefil Brazilec Robinho, o čtyři minuty později zvýšil na 2:0 Balotelli svou sedmou trefou v ročníku. Jenže domácí Berardi ještě do přestávky hattrickem stav otočil. Stal se tak prvním hráčem v této sezoně, který vstřelil tři branky v jednom poločase.

Z první vážnější akce druhého poločasu přidal Berardi po centru Jasmina Kurtiče čtvrtou branku a posunul se na druhé místo v ligové tabulce střelců. AC Milán tak vůbec poprvé v historii inkasoval v jediném utkání čtyři branky od stejného hráče. Hosté v závěru zásluhou Riccarda Montoliva už jen snížili. I proto, že dvě minuty před koncem trefil Giampaolo Pazzini hlavou sám před prázdnou brankou jen břevno.

Juventus prohrával na půdě dvanáctého týmu tabulky od 21. minuty, kdy centrovaný míč tečoval hlavou Daniele Conti a nehlídaný Mauricio Pinilla střelou z voleje otevřel skóre. Obhájce titulu vyrovnal o deset minut později po přesné hlavičce Fernanda Llorenteho, pro kterého to byl šestý zásah v tomto ročníku.

Fernando Llorente slaví vstřelenou branku
zdroj: ČTK/AP autor: Daniele Badolato

Hosté rozhodli o zisku tří bodů během devíti minut druhého poločasu. Vítěznou branku vstřelil v 73. minutě Claudio Marchisio, tři minuty nato se podruhé v zápase prosadil Llorente a konečnou podobu výsledku dal osm minut před koncem po chybě brankáře Antonia Adána Stephan Lichtsteiner. Domácí dohrávali o deseti, když byl po roztržce mezi hráči vyloučen čtyři minuty před koncem střelec jediné branky Cagliari Pinilla.

Oslabeni dohrávali utkání také fotbalisté Janova, kteří se museli obejít bez Brazilce Metuzalema, jenž uviděl od rozhodčích druhou žlutou kartu již třináct minut po změně stran. Třiatřicetiletý záložník byl vyloučen za urážky směrem k fanouškům, kterých se dopustil ve chvíli, kdy měl střídat.

Domácí tým sice přesilovku nevyužil, v tu chvíli však AS Řím vedl již o čtyři branky. V prvním poločase se trefili postupně během necelých dvaceti minut Alessandro Florenzi, Francesco Totti a Brazilec Maicon. Skóre uzavřel osm minut po přestávce Maročan Mehdi Benatia.

Plašil odehrál v dresu Catanie celý zápas, ale nezabránil prohře 1:2 na hřišti Bergama, po které zůstává jeho tým s 13 body na posledním místě. V zápase, ve kterém se trefovali jen Argentinci, vedla Atalanta po gólech Germána Denise a Maximiliana Moraleze o dvě branky. Za Catanii dokázal jen korigovat výsledek minutu před koncem Sebastián Leto.

Italská fotbalová liga - 19. kolo:

FC Turín - Fiorentina 0:0, AS Řím - FC Janov 4:0 (25. Florenzi, 30. Totti, 43. Maicon, 53. Benatia), Bergamo - Catania 2:1 (67. Denis z pen., 86. Moralez - 89. Leto), Cagliari - Juventus Turín 1:4 (21. Pinilla - 31. a 76. Llorente, 73. Marchisio, 80. Lichtsteiner), Hellas Verona - Neapol 0:3 (27. Mertens, 72. Insigne, 76. Džemaili), Sassuolo - AC Milán 4:3 (15., 28., 41., a 47. Berardi - 9. Robinho, 13. Balotelli, 86. Montolivo), Sampdoria Janov - Udine 3:0 (16. z pen. a 47. Eder, 87. Gastaldello), Inter Milán - Chievo 1:1 (12. Nagatomo - 8. Paloschi)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články