Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Souboj o první místo skončil bez branek, Real ztrácí už jen tři body

Madrid – V souboji druhého s prvním mohlo Atlético Madrid v utkání s Barcelonou vybojovat tři důležité body a odtrhnout se na prvním místě. Nakonec se však oba týmy rozešly smírně bez branek, a na čele tabulky tak zůstávají Blaugranes. Remíza nahrála fotbalistům Realu Madrid, kteří zvítězili 1:0 nad Espaňolem a stáhli náskok obou rivalů v čele tabulky na tři body. O jedinou branku zápasu se postaral deset minut po změně stran přesnou hlavičkou Pepe. 

Utkání Atlético Madrid - Barcelona
zdroj: EFE autor: ALBERTO MARTIN

Portugalský reprezentant v dresu Realu Madrid Pepe rozvlnil síť branky Kika Casilly po přesném centru Luky Modriče z přímého kopu. Pro šestadvacetiletého obránce to byla třetí gólová trefa v sezoně. Gólově naprázdno tentokrát vyšel jeho krajan a nejlepší střelec španělské ligy Cristiano Ronaldo, který nedokázal proměnit několik jasných šancí.

Krátce po půlhodině hry ani nadvakrát nepropálil domácího brankáře, v 82. minutě po chybě obrany Espaňolu neproměnil samostatný únik a minutu před koncem po střele Karima Benzemy netrefil zcela odkrytou branku. Přesto Real potřetí v řadě naplno bodoval a stíhá vedoucí duo. Espaňol naopak podruhé za sebou prohrál a je jedenáctý. 

Barca bez Messiho a Neymara

Barcelona do utkání vešla bez Messiho a Neymara v základní sestavě, Atlético nastoupilo v očekávaném složení. Zápas prvních dvou týmů tabulky probíhal veskrze podle představ, hosté povětšinou drželi míč, naopak Atlético se snažilo bránit natěsno, vykrývat prostory, vyrážet do protiútoků a hrozit ze standardních situací.

Oba týmy hrály před skvělým publikem na Vicente Calderon s velkým nasazením, předvedená kvalita však byla spíše v defenzivní činnosti obou týmů než v ofenzivní fázi. Barceloně chyběl větší pohyb útočících hráčů, kombinační souhra byla velmi pozvolná a spíše pomalá. Naopak Atlétiku při přechodu do útoku chyběla větší přesnost, Barcelona však prokázala možná překvapivě větší sílu v osobních soubojích, než se očekávalo.

Stoprocentní příležitosti měli diváci možnost vidět spíše jen sporadicky, o patrně největší z nich pak domácí v prvním poločase připravili rozhodčí, když chybně odpískali postavení mimo hru Diega Costy.

V druhé půli Barcelona nejvíce zahrozila po příchodu Messiho, který se dokázal odpoutat od bránících hráčů a posunout míč na levou stranu. Z výsledného centru však míč hlavičkou v dobré pozici poslal jen vedle Courtoisovy brány. V závěru utkání ještě mohl strhnout skóre utkání na stranu Atlétika Raul Garcia, jeho akrobatický pokus mezi hranicí šestnáctky a místa pro pokutový kop však skončil jen ve Valdésově náruči.

Vzhledem k tomu, že ve španělské lize je při shodě bodů důležitější poměr vzájemných zápasů než rozdíl mezi vstřelenými a obdrženými brankami, tak Atlético dost možná prováhalo velkou šanci zajistit si první příčku. Na té již více než rok bez přestávky zůstává nadále Barcelona.

Radost fotbalistů Athletica Bilbao
zdroj: ČTK/EFE autor: Luis Tejido

Bilbao o své výhře rozhodlo již v prvním poločase, když již po půl hodině vedlo 3:0. Domácí poslal do vedení Rico, další branku přidal Herrera a úspěšný začátek podtrhl hlavičkou Laporte.

Almería sice dokázala ještě do přestávky snížit brankou Barbosy, ale druhá část opět patřila Athleticu. Sedm minut po přestávce se trefil Aduriz a jednoznačnou výhru baskitského celku podtrhl dvěma brankami střídající Goméz.

Španělská fotbalová liga - 19. kolo:

Bilbao - Almería 6:1 (68. a 87. z pen. Ibai, 7. Rico, 10. Herrera, 30. Laporte, 52. Aduriz - 34. Hélder), Celta Vigo - Valencia 2:1 (49. a 77. Charles - 23. Parejo), Atlético Madrid - FC Barcelona 0:0.

22:00 Elche - FC Sevilla.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články