Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Slavia ovládla obě silvestrovská derby

Praha - 28. silvestrovské derby v Edenu znovu ovládla Slavia. První utkání veteránů nad 45 let ovládli sešívaní v poměru 5:3, v zápase výběrů nad 35 let pak nad Spartou zvítězili 5:4. Slavia tak potvrdila výbornou bilanci v tradičním posledním derby sezony a připsala si devatenácté vítězství z osmadvaceti. Sparta naopak zvítězila jen pětkrát. Dvěma góly přispěl k dnešnímu vítězství Slavie Lukáš Došek, který byl zvolen nejlepším hráčem červenobílých. Za Spartu byl oceněn Jiří Novotný.

Silvestrovské derby Sparta - Slavia
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Mezi veterány nad 45 let rovněž vyhráli hráči Slavie, kteří především zásluhou hattricku Pavla Řeháka zvítězili 5:3. Slavia v domácí prostředí dlouho potvrzovala svou převahu v tradičním utkání a už v první půli získala dvoubrankový náskok. Na úvodní gól debutanta v silvestrovském derby Lukáše Doška sice ještě rychle odpověděl vydařenou ranou z voleje Luděk Stracený, ale pak už se prosazovala jen Slavia. Nejprve zvýšil znovu Došek a následně Stanislav Vlček.

Po změně stran Sparta vyrovnala zásluhou Lokvence a Papouška a vypadalo to, že se bude tlačit za vylepšením nepříznivé bilance. Jenže pak předvedl parádní střelu Martin Müller a vrátil vedení Slavii, které vzápětí potvrdil další střelou zdálky Pavel Kuka. Sparta už jen v poslední minutě snížila díky Radimu Holubovi.

"Moje premiéra dopadla nejlépe, jak mohla. Vyhráli jsme, a navíc jsem dal dva góly. Asi si mysleli, že ode mě nebezpečí nehrozí, tak mě moc nehlídali," řekl po utkání Lukáš Došek, který nastoupil i se svým bratrem Tomášem. "Já ještě patřím k těm mladším ročníkům. Až přijdu příště, tak už možná branku netrefím, teď to ještě šlo," dodal Došek, který hraje krajský přebor za Koloveč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih silvestrovského derby 2013

Silvestrovské fotbalové derby internacionálů Slavia-Sparta

Hráči nad 35 let (2 x 25 min., bilance po utkání 19-4-5)

Slavia - Sparta 5:4 (3:1)
Branky: 5. a 15. L. Došek, 20. Vlček, 41. Müller, 43. Kuka - 7. Stracený, 27. Lokvenc, 36. Papoušek, 50. Holub.

Slavia: Vaniak - L. Došek, Hunal, Hyský, Müller, Jindráček, Klinka, Kozel, Kuchař, Kuka, A. Petrouš, Ulich, Veselý ml., Vlček, Skácel, T. Došek.
Sparta: Blažek - M. Hašek, Holub, Horňák, Kincl, Lokvenc, Mlejnský, Novotný, Pospíšil, Sionko, Stracený, Obajdin, Papoušek.

Hráči nad 45 let (2 x 20 min., bilance po utkání 4-5-2)

Slavia - Sparta 5:3 (2:1)
Branky: 8., 25. a 35. Řehák, 14. Příložný, 32. Zákostelský - 9. Kočí, 28. Budka, 39. Vrabec.

Slavia: Přibyl - Čáp, P. Herda, D. Herda, Hrdlička, J. Jeslínek, Knoflíček, J. Mareš, Medynský, Ondrejčík, Příložný, Šimůnek, Zákostelský, Řehák, Smrčka.
Sparta: Sova - Bažant, Caudr, Čabala, Budka, Denk, J. Jarolím, Mistr, Mlejnek, Vrabec, Trval, Slaný, Kočí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy