Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Chelsea ve šlágru zdolala Liverpool, v čele zůstává Arsenal

Londýn – Pouze jeden den vydržel v čele anglické ligy Manchester City. Na prvním místě ho opět vystřídal Arsenal, který doslova vydřel výhru 1:0 na hřišti Newcastlu. Londýňané mají před Citizens, kteří stejným poměrem doma porazili Crystal Palace, náskok jednoho bodu. Ještě o bod víc ztrácí Chelsea, která v hitu 19. kola porazila Liverpool 2:1.

Radující se fotbalisté Chelsea
zdroj: ČTK/AP/ autor: Darren Walsh

Šlágr mezi Chelsea a Liverpoolem zahájili lépe hosté a již ve čtvrté minutě se ujali vedení. Po standardní situaci se odrazil se štěstím míč ke Škrtelovi a slovenský stoper neměl problém doklepnout míč do odkryté branky Petra Čecha. Ten tak přišel o možnost připsat si 208. nulu v dresu Blues, čímž by vyrovnal klubový rekord.

Domácí však inkasovaná branka nakopla a v sedmnácté minutě ranou přesně do šibenice srovnal Hazard. Chelsea tlačila i nadále a po půl hodině výsledek otočila. Oscar přihrál před branku a Eto'o skluzem prostřelil Mignoleta. Liverpool sice v druhé půli zlepšil vlastní výkon, ale kromě břevna Sakha si větší příležitost již nevytvořil.

Zápas mezi Newcastlem a Arsenalem byl od prvních minut velice vyrovnaný a blíže brance byli v závěru poločasu domácí, avšak Cabayeho dalekonosnou ránu vyrazil výborným zákrokem Szczesny a z následného rohu zachránil Gunners na brankové čáře Wilshere. Londýnský celek si první velkou šanci připravil až v pětašedesáté minutě a hned z toho byla branka. Walcott poslal trestný kop do vápna, kde ho lízl hlavou Giroud a Krul již nedokázal zasáhnout.

V závěrečných minutách se sice za vyrovnáním hnal Newcastle, ale branku již vstřelit nedokázal. V dresu vítězného týmu odehrál celý zápas i český reprezentant Tomáš Rosický.

City vyhráli doma i podesáté, o třech bodech rozhodl Džeko

Stejným výsledkem skončil i duel mezi Manchesterem City a Crystyl Palace. Favorizovaní domácí byli od prvních minut lepším celkem. Velice aktivně hrál zejména španělský špílmachr David Silva a Brazilec Fernandinho. Manchester si vytvořil několik výborných šancí, ale ani jednu nedokázal proměnit, a to buď vinou nepřesné koncovky nebo dobrého zákroku brankáře Speroniho.

Domácí se vytoužené branky dočkali až v šestašedesáté minutě, kdy se po zpětné přihrávce Navase trefil Džeko, jenž si připsal padesátou branku v dresu Manchesteru. Crystal Palace mohl vzápětí srovnat, ale Puncheonovu ránu perfektně vyrazil Hart. Domácí si poté již výsledek pohlídali, vyhráli počtvrté v řadě a posunuli se minimálně do neděle, kdy hraje Arsenal s Newcastlem, do čela tabulky.

Počtvrté za sebou uspěl také druhý manchesterský tým United, jenž díky brance střídajícího Dannyho Welbecka z 57. minuty vyhrál 1:0 v Norwichi. Úřadující mistři stejně jako City nastoupili kvůli nahuštěnému vánočnímu programu s několika náhradníky a postrádali například hvězdné duo Robin van Persie, Wayne Rooney.

Poslední půlhodinu utkání proti Swansea si za Aston Villu zahrál český reprezentant Libor Kozák, ale do statistik se při výsledku 1:1 nezapsal. Další Čech Matěj Vydra proseděl dramatické utkání s West Hamem (3:3) na lavičce West Bromwiche.

Anglická fotbalová liga - 19. kolo:

West Ham United - West Bromwich 3:3 (4. J. Cole, 65. Maiga, 67. Nolan - 40. a 45.+1 Anelka, 69. Berahino), Aston Villa - Swansea 1:1 (7. Agbonlahor - 36. Lamah), Hull - Fulham 6:0 (60. a 84. Koren, 49. Elmohamady, 63. Boyd, 67. Huddlestone, 74. Fryatt), Manchester City - Crystal Palace 1:0 (66. Džeko), Norwich - Manchester United 0:1 (57. Welbeck), Cardiff - Sunderland 2:2 (6. Mutch, 58. Campbell - 83. Fletcher, 90.+5 Colback), Everton - Southampton 2:1 (9. Coleman, 74. Lukaku - 71. Ramírez), Newcastle - Arsenal 0:1 (65. Giroud), Chelsea - Liverpool 2:1 (17. Hazard, 34. Eto'o - 4. Škrtel), Tottenham - Stoke 3:0 (37. Soldado z pen., 65. Dembélé, 59. Lennon).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články