Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

UEFA mění termíny kvalifikace o Euro 2016, zavádí "týdny fotbalu"

Bilbao - Evropská fotbalová unie UEFA změnila harmonogram kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2016. Zatímco v minulých kvalifikacích byly hracími dny převážně pátek a úterý, tentokrát budou fanouškům nabídnuty "týdny fotbalu". Nový koncept počítá s tím, že jednotlivé kvalifikační cykly budou probíhat od čtvrtka do úterka s tím, že každý den se bude hrát kolem osmi utkání. V sobotu a v neděli se bude hrát od 18:00 nebo 20:45, ve všední dny od 20:45.

Fotbal
zdroj: AP autor: Shizuo Kambayashi

Fotbalistům se tak zkrátí doba na odpočinek mezi zápasy. Zatímco nyní hráli systémem pátek/úterý, tedy s třídenní přestávkou, nyní budou mít mezi zápasy jen dva dny volna. Systém totiž bude čtvrtek/neděle, pátek/pondělí, sobota/úterý.

"To, že bude kvalifikace rozdělena do několika dnů, by mělo dát fanouškům větší možnost sledovat soutěž," řekl generální sekretář UEFA Gianni Infantino. "Každý den Týdne fotbalu bude mít osm až deset zápasů oproti 20 až 30, jak to bylo dosud," dodal.

Los kvalifikace je naplánován na 23. února. Český výběr má být nasazen ve druhém koši, oficiálně to potvrdí výkonný výbor UEFA na zasedání 23. a 24. ledna. Třiapadesát účastníků bude rozděleno do devíti skupin, přičemž vítězové, týmy na druhých místech a nejlepší tým z třetích míst přímo postoupí na šampionát. Zbylých osm celků na třetích místech se utká v baráži.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články