Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Mladá Boleslav dostala od disciplinárky pokutu 50 tisíc

Olomouc – Mladá Boleslav pyká za nedostatečnou pořadatelskou službu v zápase 14. kola první ligy s Plzní. Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR Středočechy potrestala pokutou 50 tisíc korun.

Fanoušci domácího týmu dávali porážku 1:2 za vinu rozhodčímu Karlu Hrubešovi a zaházeli hrací plochu kelímky s pivem. Jeden z pořadatelů údajně dal v tunelu směrem do kabin pohlavek kapitánovi Viktorie Pavlu Horváthovi a několik mladoboleslavských příznivců dokonce vniklo do místnosti pro tiskovou konferenci, kde chtěli diskutovat s trenérem Plzně Pavlem Vrbou.

Slovácko musí zaplatit 10 tisíc korun za masivní použití pyrotechniky v utkání 15. kola se Slavií Praha (3:0). Pokutu 15 tisíc dostala pražská Sparta za vhození skleněných lahví na hřiště v duelu 15. kola s Mladou Boleslaví (4:1).

Disciplinárka zahájila řízení s Bohemians Praha 1905 a Brnem (1:1) kvůli výtržnostem diváků v nedělním zápase. Duel posledního podzimního kola musel být kvůli zásahu policie v sektoru Zbrojovky dokonce v druhém poločase na zhruba deset minut přerušen.

Na příští zasedání komise byl pozván také trenér Slavie Miroslav Koubek, který bude vysvětlovat své opuštění technické zóny v pondělním domácím utkání s Libercem (2:1).

Osm fotbalistů si kvůli karetnímu trestu nezahraje úvodní jarní kolo nejvyšší soutěže. Sparťan Lukáš Vácha, Španěl José Romera z Dukly, olomoucký Jan Navrátil, Ukrajinec Serhij Rybalka z Liberce, jihlavský Tomáš Josl, Jiří Valenta ze Slovácka a Jiří Skalák z Brna budou pykat za čtvrtou žlutou kartu v sezoně, Vít Beneš nepomůže Jablonci kvůli tomu, že byl v 16. kole vyloučen po druhé žluté kartě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články