Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Plzeň se loučila s Vrbou výhrou, Sparta udržela náskok

Praha - Pavel Vrba se po více než pěti letech rozloučil s Plzní vítězstvím nad Příbramí. Středočechy Viktoria porazila 2:0. Pražská Sparta se musela v Jablonci hodně snažit, aby uhájila svou podzimní neporazitelnost. Nakonec její třetí branku, která znamenala vítězství 3:2, dával po vysokém lobu Marek Matějovský. Dařilo se Dukle Praha - ta zvítězila na hřišti olomoucké Sigmy a po podzimu se udržela na čtvrtém místě tabulky.

Sport
zdroj: ČT4

Plzeň - Příbram 2:0

Po veleúspěšných pěti letech ve Viktorii Plzeň končí nový reprezentační trenér Pavel Vrba a večerní utkání s Příbramí bylo ve znamení rozlučky s trenérem. V posledním ligovém utkání u klubu dovedl Vrba západočeský tým k vítězství 2:0 góly Horvátha a Petržely. Viktoria tak přezimuje na druhém místě v tabulce se ztrátou pěti bodů na lídra z Letné.

ON-LINE PŘENOS A REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/gambrinus-liga/252845-plzen-pri-vrbove-rozlucce-bez-problemu-zdolala-pribram-2-0/)

Jablonec - Sparta 2:3

Sparta si výhrou zajistila podzimní neporazitelnost, její cesta k vítězství přitom nebyla jednoduchá. Letenští začali dobře, když se již ve čtvrté minutě trefila bývalá opora Jablonce David Lafata. Zhruba deset minut poté však přišlo vyrovnání ze strany Kubisty a obrat dokonal ve 25. minutě Ondřej Vaněk. Po necelé hodině hry se však z velmi podobné pozice jako dvakrát jablonečtí hráči trefil Ladislav Krejčí a srovnal na 2:2. O třetí branku Sparty se postaral po pár vteřinách na hřišti Marek Matějovský.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ: (//sport/fotbal/gambrinus-liga/252738-sparta-v-jablonci-otocila-na-3-2-a-ligu-vede-o-osm-bodu/)

Slavia Praha - Slovan Liberec 2:1

Slavia nestráví zimní přestávku na posledním místě ligové tabulky. Po výhře 2:1 nad Libercem "sešívaní" poskočili až na 11. pozici, mají ale jen minimální odstup od sestupového pásma. Slavia se v lize dočkala výhry po třech zápasech.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/gambrinus-liga/252988-slavia-zdolala-liberec-tri-body-vybojoval-juhar/)

Sigma Olomouc - Dukla Praha 1:2

Utěšeným způsobem završit podzimní část sezony se podařilo hráčům Dukly Praha. Ti vyhráli na hřišti olomoucké Sigmy těsně 2:1 po rozdílové brance Marka Hlinky a mohou se těšit ze své vynikající bilance - z posledních 12 zápasů podlehli jen jednou, a to pražské Spartě. Dukla "přezimuje" na čtvrtém místě ligové tabulky.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ: (//sport/fotbal/252744-dukla-na-sigme-uspesne-zakoncila-svuj-ligovy-podzim/)

Teplice - Znojmo 1:3

Domácí hráči vstupovali do utkání s vidinou potvrzení své třetí pozice v tabulce. Sebevědomě hrající Znojmo však hned v počátku zápasu bylo aktivnější - do vedení šli hosté po dvaceti minutách, ještě do přestávky své vedení dokázali navýšit. Po přestávce sice svým devátým gólem v sezoně stav korigoval Litsingi, vzápětí však Hrošovský upravil na konečných 3:1 pro hosty.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ: (//sport/fotbal/252602-znojmo-zaskocilo-teplickeho-favorita-a-odvazi-si-vitezstvi-3-1/)

Sport
zdroj: ČT4

Vysočina Jihlava - 1. FC Slovácko 2:1

Premiérové vítězství na lavičce Jihlavy zažil trenér Petr Rada. Vysočina pod jeho vedením porazila na domácí půdě Slovácko 2:1 a přerušila třízápasovou sérii bez výhry. Zároveň opustila poslední místo tabulky, kam padla Slavia, v níž Rada předtím působil.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ: (//sport/fotbal/252633-lecba-radou-zabrala-jihlava-proti-slovacku-prerusila-serii-bez-vyhry/)

FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava 4:0

Třízápasové čekání na ligovou výhru ukončili fotbalisté Mladé Boleslavi, když na domácím hřišti porazili rozdílem třídy v závěrečném podzimním kole Baník Ostrava 4:0. Hlavní měrou se na vítězství podílel útočník Nešpor, který vstřelil dvě branky. Jednou se trefili i Chramosta a Štohanzl.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ: (//sport/fotbal/252834-boleslav-rozstrilela-banik-a-ukoncila-serii-bez-vyhry/)

Bohemians Praha 1905 - Zbrojovka Brno 1:1

Klokani v závěrečném utkání podzimní části sezony remizovali 1:1, čímž prodloužili svou dlouhou osmizápasovou sérii bez výhry. Utkání hrané v Ďolíčku, které muselo být ve druhé půli na sedm minut přerušeno vinou neukázněných fanoušků, gólově otevřel Tomáš Janota. Domácí však po hodině hry vyrovnali díky proměněné penaltě Josefa Jindřiška.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ: (//sport/fotbal/252850-bohemians-se-s-brnem-v-prerusenem-utkani-rozesli-smirne/)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy