Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Pro Sevillu je postup málo, Frankfurt si pochvaloval podporu fanoušků

Sevilla – Zajistili si postup do jarní části Evropské ligy, přesto nebyli spokojeni. Fotbalisté Sevilly v pátém utkání základní skupiny pouze remizovali s Estorilem a v "liberecké" skupině stále nemají jisté první místo. To v táboře Frankfurtu vládla výborná nálada. Německý celek za podpory přibližně 12 tisícovek vlastních fanoušků zvítězil na hřišti Bordeaux a postoupil do play-off.

"Sevilla jednoduše musí být v této skupině první a s tímto záměrem také pojedeme do Německa," uvedl obránce Cala. "Pojedeme tam pro výhru, ale remíza by nám také stačila," doplnil útočník či záložník José Antonio Reyes.

Sevilla sice v EL potřetí za sebou remizovala 1:1, ale v tabulce má před posledním kolem tříbodový náskok před Libercem a Freiburgem. Slovan potřebuje pro postup do play-off v Estorilu získat víc bodů než německý tým, s nímž má horší vzájemné zápasy. "Povedla se nám ta nejdůležitější věc, ale chtěli jsme zvítězit a zajistit si vedoucí pozici ve skupině. Nicméně i remíza znamená postup, takže můžeme jít domů spokojení," konstatoval třicetiletý Reyes.

Proti Estorilu připravil v sedmé minutě povedenou přihrávkou vedoucí branku pro Kevina Gameira. "Nejdůležitější je, že míč skončil v síti. Můžete předvést tu nejkrásnější akci na světě, ale pokud z toho nepadne gól, tak se žádného uznání nedočkáte. Přestože to byla pěkná akce, tak si Kevin zaslouží veškerý kredit," uznal bývalý hráč Arsenalu, Realu či Atlética Madrid.

Sevillu mrzelo, že proti portugalskému soupeři neudržela koncentraci celých 90 minut. "Odehráli jsme dobrý poločas a Estoril si zase vedl dobře v tom druhém. Přišpendlili nás vzadu a přestože jsme se snažili odklidit vše, co se k nám dostalo, tak dokázali vstřelit branku," posteskl si Cala. "Je škoda, že jsme inkasovali po jedné z chyb, ale to se ve fotbale stává. Musíme jít dál a proti Freiburgu si zajistit první příčku," dodal čtyřiadvacetiletý stoper.

Frankfurtu pomohla rekordní venkovní návštěva

Fotbalisté Frankfurtu po čtvrtečním postupu v Evropské lize vyzdvihli podporu svých fanoušků, kterých na vítězný zápas do Bordeaux (1:0) přijelo zhruba 12 tisíc a vytvořili neoficiální venkovní německý rekord.

Příznivci Frankfurtu překonali fanoušky Mönchengladbachu, kterých v únoru vyjelo do Říma na utkání EL s Laziem asi 10 tisíc. "Je to úžasné. Tohle bylo poprvé, co 12 tisíc fanoušků se svým týmem cestovalo na podobný zápas. Bohužel jsme jim nenabídli příliš fotbalové krásy, ale na konci máme tři body a všichni mohou být spokojení," řekl švýcarský záložník Tranquillo Barnetta.

"Byl to těžký duel, ale podpora fanoušků byla výborná. Pro tým bylo skvělé hrát před takovou kulisou," ocenil autor rozhodující branky z 83. minuty Martin Lanig. "Ve čtvrtek odpoledne jsme se šli projít a potkali mnoho fanoušků z Frankfurtu, kteří nám dodali energii. Viděli jsme je slavit a cítili, že stojí při nás. Dát před nimi gól, bylo jako skórovat doma," dodal německý středopolař, jenž přišel na hřiště až ve druhém poločase. Krátce před jeho trefou opustil trávník Kadlec.

Trenér patnáctého celku bundesligy Armin Veh přiznal, že hráči měli v hlavách předchozí sérii pěti soutěžních utkání bez výhry. "Byli jsme na začátku utkání velmi nervózní kvůli špatným výsledkům z posledních týdnů. Z ušmudlaného vítězství máme neuvěřitelnou radost. Hodně nás těší, že jsme si už po pátém utkání zajistili postup i první místo ve skupině," řekl Veh.

"Naším hlavním cílem byl postup ze základní fáze, což se nám podařilo. Nyní se díváme před sebe a musíme se vrátit do ligy, kde nás čekají těžká utkání. Budeme se snažit získat hodně bodů a potom se pokusíme dojít co nejdále v Evropské lize," uvedl Barnetta. "Uvidíme, koho dostaneme v příštím kole, ale můžeme dojít hodně daleko. V EL zbylo hodně dobrých týmů a těšíme se," doplnil Lanig.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bordeaux - Frankfurt
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články