Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Zlínský Malcharek má za faul loktem trest na sedm zápasů

Praha – Zlínský útočník Pavel Malcharek si nezahraje sedm utkání. Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR mu dala trest za nebezpečnou hru loktem v utkání 16. kola druhé ligy s Ústím nad Labem. Pokutu 30 tisíc korun dostala Viktorie Žižkov za nezvládnutou pořadatelskou službu v zápase s Českými Budějovicemi.

Pavel Malcharek
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Malcharek po čtvrthodině hry v Ústí trefil domácího beka Michala Zemana v souboji loktem do hlavy, od rozhodčího Pavla Orla dostal žlutou kartou. Dnes hráče potrestala dodatečně disciplinárka.

Druholigový zápas mezi Žižkovem a Českými Budějovicemi po hodině hry narušili dva fanoušci ze sektoru hostů, kteří vběhli na trávník se světlicí. Pořadatelé situaci příliš nezvládli a chuligáni se dostali až k domácím příznivcům, s nimiž se poprali.

Disciplinárka potrestala pouze pražský klub. Řízení s Dynamem, které zahájila kvůli podezření z porušení povinností hostujícího klubu, zastavila. Českobudějovický záložník Michal Klesa však byl potrestán pokutu 5000 korun za nesportovní chování na Žižkově, kde prorazil dveře.

Rozhodčí Jan Kalenda musí zaplatit 4 000 korun za to, že chybně vyloučil hráče Vltavínu Petera Očovana za druhou žlutou kartu, i když hráče v druholigovém utkání s Mostem napomínal jen jednou.

Disciplinárka zahájila řízení se Spartou Praha kvůli podezření z nedostatečné pořadatelské služby při sobotním utkání 15. kola první ligy s Mladou Boleslaví a se Slováckem za nedělní duel se Slavií Praha.

Poslední kolo nejvyšší soutěže před zimní přestávkou vynechají kvůli čtvrté žluté kartě v sezoně Libor Došek ze Slovácka, znojemský Todor Jonov a mladoboleslavská dvojice Ondřej Kúdela, David Jarolím. Teplický Jan Krob si na podzim už nezahraje, protože byl vyloučen po druhé žluté kartě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články