Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Rada byl vyloučen omylem, jeho trest se ruší

Praha - Odvolací a revizní komise (ORK) fotbalové asociace zrušila třízápasový distanc pro obránce Slovácka Tomáše Radu, kterého potrestala disciplinární komise za vyloučení v utkání se Znojmem. Sudí Michal Paták jej vykázal ze hřiště za strčení do protihráče Radima Nepožitka, ale ve skutečnosti se nesportovního chování dopustil Radův spoluhráč Tomáš Košút. Rada tak může v pátek nastoupit proti Jihlavě.

Předsedkyně ORK Kateřina Radostová řekla, že při Radově "omilostnění" přihlédla i k verdiktu komise rozhodčích. Ta potvrdila, že Paták Radu vyloučil neprávem.

ORK sice Radovi třízápasový trest od disciplinárky v plném rozsahu zrušila, ale vzápětí se shodla na tom, že se třicetiletý hráč v duelu proti Znojmu dopustil nesportovního chování při zakopnutí míče. Protože ale Rada už vynechal poslední ligový duel proti Slavii, dodatečný trest od ORK si tím už odpykal a v nejbližším zápase může hrát.

Pro Radu bude duel proti poslední Jihlavě prestižní záležitostí, na Vysočině totiž působil před letním odchodem do Slovácka.

Zdroj
ČTK, Aktuálně

Hlavní zprávy

Nejčtenější články