Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Nitra a Hodúr v dalším pokračování fotbalové korupce na Slovensku

Bratislava - Další prodloužení sázkařské aféry ve slovenském fotbale je znovu spjato se jménem Ivana Hodúra. Ten je podle policie jedním ze čtyř fotbalistů, kteří měli v roce 2011 ovlivnit přípravné zápasy Nitry s Bohemians Praha 1905 a maďarským MTK Budapešť. Hodúr čelí obvinění i v dříve zahájeném vyšetřováním ohledně údajného ovlivňování výsledků utkání celku DAC Dunajská Streda.

Za manipulaci obou zmíněných duelů Nitry tehdejší hráč slovenského celku Hodúr prý inkasoval nejméně po 5 000 eur (136 tisíc korun). Část peněz podle policie odevzdal svému spoluhráči: ze zveřejněných iniciál vyplývá, že šlo patrně o Róberta Ráka, který byl v jiných případech sázkařské aféry ve slovenském fotbalu obviněn z podplácení hráčů. Kromě dvou bývalých fotbalistů Nitry policie v případu obvinila i další dvě osoby, které údajně uplácely tyto hráče.

Bývalý slovenský reprezentant Hodúr byl už dříve v letošním roce coby hráč DAC Dunajská Středa obviněn z toho, že za úplatky ovlivňoval zápasy svého týmu. Do korupční aféry se prý zapletli i jeho tři spoluhráči z týmu včetně českého zadáka Tomáše Hubera, které policie také obvinila.

Za ovlivňováním výsledků kvůli sázkám prý stála skupina Slováků, která údajně manipulovala duely nejen na Slovensku, ale i v Česku. Gang podle slovenské policie uplácel hráče a pak vydělával sázením na zmanipulované zápasy zejména v zahraničních internetových kancelářích. Česká policie v sázkařské aféře obvinila dvanáct současných či bývalých fotbalistů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články