Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Zimní Tipsport liga bude zajímavým střetnutím první a druhé ligy

Praha - Sedmnáctého ročníku zimní fotbalové Tipsport ligy se zúčastní devět týmů první ligy a sedm celků z druhé nejvyšší soutěže FNL. Turnaj se v lednu uskuteční v Praze, Brně a Ostravě-Vítkovicích. Finále proběhne 26. ledna v Berouně.

Utkání Tipsport ligy Brno - Jihlava
zdroj: isifa/mafra autor: Jiří Sláma

Šestnáct účastníků bylo rozděleno do čtyř skupin po čtyřech. Dvě skupiny se odehrají v Praze na Slavii, přičemž papírovým lídrem skupiny A je Liberec. Ve skupině B se poměří hned tři pražské kluby Slavia, Dukla a Žižkov. V brněnské skupině C na sebe narazí jen ligové celky - Brno, Olomouc, Jihlava a Znojmo.

Naopak ve skupině D se Ostrava utká se třemi druholigovými soupeři. Vítězové skupin se přesunou do Berouna, kde 25. a 26. ledna vyvrcholí turnaj závěrečným Final Four. Nepostupující celky se utkají o konečné umístění. Organizátoři turnaje jednali o účasti se všemi ligovými celky, uspěli však jen u poloviny.

"Ostatní celky měly jiné představy o zimní přípravě. Plzeň měla zájem, ale účast nám mohla potvrdit až v prosinci, podle toho, jestli postoupí v pohárové Evropě. A to jsme s ohledem na ostatní týmy nemohli akceptovat," řekl ředitel turnaje Aleš Křeček.

"V Jablonci odmítl účast trenér, Slovácko zas chce zůstat na své nové umělce, kam si bude zvát soupeře ze Slovenska. Jednal jsem i se Spartou, kde chtěl účast sportovní manažer Jarda Hřebík, ale nakonec z toho sešlo," dodal hlavní pořadatel Vlastislav Přeček.

Vítěz turnaje získá 250 tisíc korun, poražený finalista 150 tisíc a semifinalisté 75 tisíc. Prvenství obhajuje Slavia, která je s třemi triumfy nejúspěšnějším týmem historie turnaje. Všechny ostatní týmy mají po jednom vítězství.

Složení základních skupin Zimní Tipsport ligy 2014:

Skupina A (Praha, Slavia): Slovan Liberec, Bohemians Praha 1905, FK Pardubice, Dynamo České Budějovice.

Skupina B (Praha, Slavia): Slavia Praha, Dukla Praha, Táborsko, Viktoria Žižkov.

Skupina C (Brno, Ivanovice): Zbrojovka Brno, Sigma Olomouc, SC Znojmo, Vysočina Jihlava.

Skupina D (Ostrava, Vítkovice): Baník Ostrava, Karviná, Frýdek-Místek, Třinec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články