Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Další změna. Disciplinárka zrušila předvolání obviněným fotbalistům

Praha – Nejdřív jim odvolací komise zrušila zákaz činnosti, nyní nemusí ani vypovídat. Disciplinární komise FAČR fotbalistům obviněným v sázkařské kauze zrušila předvolání a bude zvažovat další postup.

Ten zvolí poté, co obdrží a prostuduje písemné odůvodnění odvolací a revizní komise (ORK), která v úterý zrušila původní rozhodnutí disciplinárky, jež všem jedenácti podezřelým zakázala činnost až do vyšetření případu.

Disciplinární komise argumentovala tím, že zákaz činnosti udělila v souladu se starým disciplinárním řádem, při jehož platnosti se údajné provinění stalo. Podle nového řádu však může v podobných případech sáhnout k trestům až po úplném vyřešení případu, což konstatovala odvolací komise, podle níž se disciplinárka řídila neplatným řádem. ORK je na fotbalové půdě poslední instancí a její rozhodnutí je nezvratné.

Při vyšetřování aféry udělala disciplinárka za poslední dva týdny jen malé pokroky. Na její zasedání dorazili pouze David Jablonský z Teplic a Jan Halama z druholigových Bohemians Praha. Oba odmítli blíže vypovídat, což zdůvodňovali doporučením policie a také hrozbou pokuty. Písemné vyjádření před týdnem zaslal ještě Ondřej Bíro, který veškerá obvinění z ovlivňování zápasů kvůli sázkám popřel.

Komise dnes řešila i běžnou agendu a zastavila činnost hráčům, kteří se provinili nasbírání žlutých karet či vyloučením. Nejbližší zápas si za čtyři žluté karty nezahrají Néstor Albiach z pražské Dukly, Petr Johana z Mladé Boleslavi, olomoucký Vlastimil Vidlička a příbramské duo Jakub Řezníček, Tomáš Pilík.

Jednou si nezahrají ani jablonecký Filip Novák a Jan Javůrek z Olomouce za vyloučení po druhé žluté kartě.

Čtyři žluté karty vystavily jednozápasový distanc ve Fotbalové národní lize Janu Procházkovi z Mostu, Radimu Faltusovi z Bohemians Praha, Martinu Vyskočilovi z Českých Budějovic a karvinskému Davidu Mikulovi. Ondřej Pávek z Vltavínu si nezahraje jednou za vyloučení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články