Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Wenger chválil bezchybný výkon Arsenalu, Dortmund se dostal pod tlak

Praha - Odplata se povedla, mohou si říct fotbalisté Arsenalu po výhře 1:0 v důležitém duelu 4. kola Ligy mistrů v Dortmundu. Soupeři vrátili dva týdny starou porážku z Emirates Stadium a jejich trenér Arséne Wenger si po svém 150. zápase v prestižní soutěži pochvaloval téměř bezchybný výkon týmu. Naopak finalisté minulého ročníku z Dortmundu jsou pod tlakem, když dva zápasy před koncem skupiny jsou mimo postupová místa.

Arséne Wenger
zdroj: AP

Podle Wengera byl klíčem k úspěchu Arsenalu precizní výkon v defenzivě. "Kanonýři" rázně utnuli sedmizápasovou vítěznou šňůru Borussie na domácím hřišti na evropské scéně. "Ukázali jsme hodně vyspělý výkon a byli za to odměněni. Předvedli jsme naprosto soustředěný výkon, i když jsme od první do poslední minuty byli pod tlakem. Ale bránili jsme výborně a neudělali větší chybu," pochvaloval si Wenger.

Francouzský kouč drží druhé místo mezi trenéry v odkoučovaných zápasech LM za Alexem Fergusonem, těší ho ale především fakt, že Arsenal po čtyřech zápasech drží první příčku ve skupině před Neapolí, která má také devět bodů. Dortmund ztrácí další tři. "Dosáhli jsme velkého výsledku, protože jsme v nabité skupině, kde jeden z hodně silných týmů zaplatí velkou daň a zůstane mimo postup," líčil Wenger.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Borussia Dortmund - Arsenal

V Dortmundu naopak po posledním nezdaru tuší, že poslední dva zápasy s Neapolí a v Marseille budou bitvou "o všechno". "S Arsenalem jsme prohrát nemuseli, ale pořád jsme nepřišli o naše naděje. Postup máme pořád ve svých rukou," burcoval kouč Jürgen Klopp. "Je to trochu nespravedlivé, ale fotbal je jen a jen o výsledcích. My jsme měli dost slušných akcí, ale nedokázali jsme je dotáhnout do finále. Ale z předvedeného výkonu zklamaní být nemusíme," dodal Klopp.

Jeho protějšek Wenger ocenil i Aarona Ramseyho, autora vítězné branky. Velšská hvězda v této sezoně v soutěžních zápasech v klubu i reprezentaci nasázela už třináct gólů. A Ramsey dává zapomenout na pověst hráče, který dříve v zakončení často selhával. "I v minulých sezonách měl šance, teď je konečně začal proměňovat. Pořád jsem mu věřil. V této sezoně získal sebevědomí, což z něj dělá extrémně nebezpečného hráče," radoval se Wenger.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články